Agri'da Hayat Boyu Ögrenme Faaliyetleri Planlandi

Agri’da 2023-2024 egitim-ögretim yilinda hayat boyu ögrenme faaliyetlerinin planlanmasi ve degerlendirilmesi amaciyla toplanti düzenlendi.

Agri'da Hayat Boyu Ögrenme Faaliyetleri Planlandi
Agri Vali Yardimcisi Ali Yildirim baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Alpaslan, ilgili kurum müdürleri, halk egitim merkezi müdürleri ve mesleki kuruluslarin temsilcileri katildi.

Toplantida Il Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Özmüs, 2022-2023 egitim-ögretim yilinda hayat boyu ögrenme faaliyetlerine iliskin sunum yapti. Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek de yaptigi konusmada, hayat boyu ögrenmenin önemine vurgu yaparak, isbirligi içinde açilacak kurslarin planlanmasi, protokollerin güncellenmesi ve uygulanmasi, kursiyerlerin tesvik edilmesi, okuma-yazma seferberligi, mesleki ve genel kurslar, özel egitim ihtiyaci olan bireylere yönelik kurslar, destekleme ve yetistirme kurslari, döner sermaye kapsaminda açilacak kurslar, unutulmaya yüz tutmus mesleklerin ve sanatlarin yasatilmasi, açik ögretim kurumlarina kayit ve sinav islemleri, ögrenme senlikleri gibi konularda çalismalarin yürütülmesini istedi. Toplantida ayrica kurslarin bitiminde raporlarin hazirlanmasi, beden egitimi, müzik, resim, halk oyunlari branslarinda il ve bölge yarismalarina katilacak ekiplerin desteklenmesi, okullardan gelecek kurs taleplerinin degerlendirilmesi ve kurs denetimleri gibi hususlar da ele alindi. Toplantinin sonunda dilek ve temenniler dinlenerek toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA