Bakan Göktas, Heybeliada'da Kizilay Gençlik Kampi'nin 'Veda Sokagi' Etkinligine Katildi

Kizilay, depremzede gençler ile bölgede görev yapan gönüllüleri Istanbul’daki Heybeliada Gençlik Kampi’nda bulusturdu. ‘Veda Sokagi’ etkinligine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ile Türk Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz da katildi.

Bakan Göktas, Heybeliada'da Kizilay Gençlik Kampi'nin 'Veda Sokagi' Etkinligine Katildi
Türk Kizilay’in gençlere yönelik hizmetleri arasinda yer alan yaz kamplari her yil oldugu gibi bu yil da Haziran-Eylül aylari arasinda yüzlerce gence hizmet vererek farkli deneyimler yasatmaya devam ediyor. Bu yil depremden etkilenen gençler ile bölgede görev yapan gönüllüleri agirlayan Kizilay Heybeliada Gençlik Kampi’nda ise gönüllülük bilinci, uygulamali ilk yardim, Kizilaycilik kültürü ve bagimlilikla mücadele, temel afet egitimi gibi egitimler ile psikolojik ilk yardim ve kültürel sanatsal aktiviteler yapildi. Egitimin yani sira gerçeklestirilen outdoor aktiviteler, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile sehir gezisi gibi çesitli programlarla da depremzede gençlerin yasadiklari süreci atlatmalarina ve ögretici bir deneyim yasamalarina katki sundu.

Kampin son buldugu ‘Veda Sokagi’ etkinligine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ile Türk Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz da katildi.

Bakan Göktas’a gençlerin kara kalem çalismasiyla hazirladigi portre resim hediye edildi. Egitimlerin yani sira çesitli aktivitelerin de bulundugu kampta Bakan Göktas ve Baskan Yilmaz gençlerle eglenceli anlar geçirdi.

“Her hayal gerçeklesir, her hedefe ulasilir. Yeter ki inanin”

Gençlik kampi veda gecesinde konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, “Simdi içim biraz burkuldu. Çünkü sizlerin arasindan ayrildigim için, ayrilamaya yakin oldugum için biraz hüzünlüyüm. Açikçasi böyle bu kadar burayi sevecegimi bilmiyordum. Sizlerle beraber burada bulundugum için hem çok mutluyum hem de artik bu ani benim hafizamdan çikmayacak. Bu ada benim için çok ayri bir yer olacak. Simdi Kizilay’in ben açikçasi bu kampin hepinize çok iyi geldigine inandim ve gördüm. 6 Subat depreminde hepiniz çok sarsildiniz. Bazilarinizla konustuk. Hepinizin ayri ayri hikayeleri var. Burada da yaralarinizi sarmak için bir imkan buldunuz. Öncelikle depremde hayatini kaybeden herkese tabii bassagligi diliyorum. Yakinlarina, sizlere de sabirlar diliyorum. Ama dedigim gibi yaralarimizi hep beraber saracagiz, sarmaya da devam edecegiz. Nerede olursaniz olun her biriniz oldugunuz yerde hayatinizi güzellestireceksiniz. Kiymetli kiz kardeslerim, her engel asilir, her yol yürünür. Her hayal gerçeklesir, her hedefe ulasilir. Yeter ki inanin” diye konustu.



“Hep birlikte gelecege umutla bakacagiz”

Veda gecesinde gençlere seslenen Türk Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz ise, “Sizler bu ülkenin gençlerisiniz. Biz Kizilay’i da ülkemizi de sizlere emanet edecegiz. Siz ne kadar umut dolu olursaniz, siz ne kadar güçlü olursaniz, siz ne kadar iyi olursaniz, siz ne kadar dirayetle ayakta durursaniz bu toplum da o kadar güçlü olacak. Lütfen buradan evinize döndügünüz zaman Kizilay subelerine gidin, gönüllü olun. Bir kisminiz üniversite sinavina girdiniz. Bir kisminiz üniversitelerde okuyor. Üniversite kulüplerine üye olun ve birbirinizi birakmayin, simsiki tutun. Çünkü ne kadar paylasirsak, ne kadar dayanisirsak, ne kadar yardimlasirsak o kadar mutlu olacagiz, güçlü olacagiz ve hep birlikte gelecege umutla bakacagiz. Tabii biz bugün buraya size konusma yapmaya degil, sizleri seyretmeye, sizleri dinlemeye geldik. Ben simdiden hepinizi gönül dolusu kucakliyorum ve hayatinizda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA