Ögrenciler Enerji Üretimini Yakindan Inceledi

SEDAS, Akkök Holding’in enerji grup sirketleri tarafindan yürütülen Kadin Enerjisi projesinin “Next” programi çerçevesinde bu yil ikinci saha ziyaretini gerçeklestirdi. 26 ögrenci, SEDAS tarafindan düzenlenen gezi ile Akenerji’nin Uluabat Hidroelektrik Santrali’nde ve Ayyildiz Rüzgâr Enerji Santrali’nde enerji üretimini yakindan inceleme firsati yakaladi.

Ögrenciler Enerji Üretimini Yakindan Inceledi
Sakarya Elektrik Dagitim A.S.’nin (SEDAS) “Kadin Enerjisi - Next” programi ikinci saha bulusmasi gerçeklestirildi.

Projeye katilan 26 kiz ögrenci, Akenerji’nin Balikesir Bandirma’da bulunan Ayyildiz Rüzgâr Enerji Santrali ve Bursa’da bulunan Uluabat Hidroelektrik Santrali’ni ziyaret etti. Insan kaynaklari ve teknik alanlardaki egitici ve eglenceli sunumlarla baslayan gezide ögrenciler, sektör ile ilgili farkli konularda bilgilendirildi.

Holdingin enerji grubu çalisanlarinin kiz çocuklari ile baslayan projeye bu yil bölge meslek liselerinde egitim alan kiz ögrenciler de dahil olmustu. Ögrenciler saha turu boyunca yenilenebilir enerji üretimi ve hidroelektrik santrali enerji üretimi süreçlerini yerinden takip etti. Ayyildiz Rüzgâr Enerji Santrali ve Akenerji Uluabat Hidroelektrik santrali egitici gezisi sonrasi çocuklar, santralde görev yapan kadin mühendislerin sunum ve konusmalari ile enerji sektörünü yakindan tanima firsati yakaladi.
Kaynak: İHA