Kusadasi Belediye Meclisi'nden Tarim Ve Hayvancilik Için Önemli Karar

Kusadasi Belediyesi, Agustos Ayi Olagan Meclis Toplantisi’nda 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu ile birlikte kentte mahalle statüsüne geçen köylerin, kirsal mahalle kimligine geri döndürülmesi kararlastirildi. Belediye Baskani Ömer Günel, “Gerçekten çok titiz ve adil bir çalisma gerçeklestirdik. Emegi geçen tüm meclis üyeleri ve ekip arkadaslarima tesekkür ederim” dedi.

Kusadasi Belediye Meclisi'nden Tarim Ve Hayvancilik Için Önemli Karar


Kusadasi Belediyesi Agustos Ayi Olagan Meclis Toplantisi, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel baskanliginda Tarihi Kervansaray’da yapildi. Müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen konularin görüsüldügü toplantida, tarim ve hayvanciligin desteklenmesi için çok önemli bir karar alindi. 5216 sayili Büyüksehir belediye kanunuyla birlikte mahalle statüsüne geçen köylerin oy birligiyle kirsal mahalle kimligine geri döndürülmesi kararlastirildi. Kararla ; Çinarköy, Caferli, Kirazli, Yaylaköy ve Yeniköy’ün mevzi imar planlari bulunan alanlari hariç olmak üzere kirsal mahalle olarak belirlendi. Sogucak Mahallesi’nin ise imar plani bulunan alanlar disinda kalan kisminin kirsal yerlesik alan statüsüne geçti. Söz konusu mahallelerde, tarim ve hayvancilik için yapi izni olup da amaci disi kullanim tespit edilirse Kirsal Yerlesik Alan disinda birakilacak. Degerlendirme yapilirken alti mahallenin kent merkezine uzakligi, sosyo-ekonomik durumu ve belediye hizmetlerine erisebilirligine bakildi. Kararla söz konusu mahallelere 2025 yilindan itibaren bazi harçlardan belli oranda muafiyet ile su ve emlak vergisinde indirim saglanacak.

Oylamadan sonra AK Parti Grubu adina söz alan Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden, “Bu karar, köylerimizin tarim ve hayvancilik faaliyetlerini devam ettirebilmesi için çok önemli. Köylülük zordur. Biliyorsunuz köylüler kolay para kazanamiyor. Köylünün ekonomik sartlari o kadar iyi degil. Köylüyü desteklememiz lazim. Köylüye verecegimiz destek tarimsal kalkinmanin ve hayvanciligin devam etmesi açisindan da çok önemli. Bu nedenle baskanim ve degerli meclis üyeleri, önerimize göstermis oldugunuz yaklasim ve destek için sizlere çok tesekkür ediyoruz” dedi.



Kusadasi Belediye Baskani Ömer Güne ise kirsal yerlesim bölgelerinde tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin kesintiye ugramamasi için önemli bir kararin altina imza attiklarini belirterek, “Çok titiz bir çalisma yaparak adil bir karar aldigimizi düsünüyorum. Bu karara katki koyan belediye meclis üyelerimize ve ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum. Kirsal hayattaki yasami daha da kolaylastiracak olan kararin hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA