Türkiye Ile Ukrayna Arasinda Stratejik Endüstrilerde Is Birligi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Ukrayna Devlet Baskani Volodimir Zelenski huzurunda, “Stratejik Endüstriler Alaninda Isbirligine" iliskin mutabakat zaptini içeren protokol, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakani Oleksandr Kamyshin tarafindan imzalandi.

Türkiye Ile Ukrayna Arasinda Stratejik Endüstrilerde Is Birligi
Cumhurbaskani Erdogan ve mevkidasi Zelenski baskanligindaki bas basa ve heyetler arasi görüsmelerin ardindan Cumhurbaskanligi Vahdettin Köskü’nde iki ülke arasindaki mutabakatlarin imza töreni gerçeklestirildi.

“Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanligi Arasinda Stratejik Endüstriler Alaninda Isbirligine" iliskin mutabakat zaptini içeren protokol, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakani Oleksandr Kamyshin tarafindan imzalandi.

Mutabakat Zapti ile iki ülke arasinda stratejik endüstriler alaninda karsilikli is birliginin desteklenmesi, basta Insansiz Hava Araçlari olmak üzere otonom sistemler ile motor Arastirma-Gelistirme (Ar-Ge-) üretim ve bakim faaliyetleri alaninda ortak projelerin desteklenmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA