Mescid-I Nebevi'de Hacilara Özel Temizlik

Peygamber Efendimizin kabrinin bulundugu Mescid-i Nebevi’de hac münasebetiyle temizlik çalismalari hummali bir sekilde gerçeklestiriliyor.

Mescid-I Nebevi'de Hacilara Özel Temizlik
Hicri 1444 yilinin hac organizasyonunda sona dogru geliniyor. Resmi hac vizesi ile gelen 2.5 milyon, degisik görevlerle gelip hac ibadetini de yapan yaklasik 500 bin kisinin haci oldugu bu yil, birçok yeni düzenleme hac organizasyonuna dahil oldu. En önemli çalisma hacilara bir barkod olusturularak bütün intikal zincirlerinin takip edilmesi oldu. Böylece kasap, teknik personel gibi degisik görevlerle gelenlerin Arafat’a çikmalarinda büyük engeller çikti.

Mekke-i Mükerreme’de hac ibadetini yerine getirenlerin mutlaka ziyaret ettikleri, Peygamber Efendimizin kabri ve mescidi ile alakali düzenlemeler de dikkat çekti. Bu sene Cennet Bahçesi olarak bilinen Ravza-i Mutahhara’ya randevusuz kimse alinmadi. Efendimizin, kabri ile minberi arasinda olan ve cennet bahçesinden kabul edilen alana Nusuk uygulamasi üzerinden sadece hac vizesi olanlar hac döneminde girebildi.

Peygamber Efendimizin kabrinin etrafindaki mescidin de hac münasebeti ile güvenlik ve temizlik hizmetleri de üst seviye de saglandi. Hiçbir hirsizlik ve aykiri bir hareket yasanmadi. Unutulan çantalar ise içi para dolu bile olsa sahiplerine eksiksiz teslim edildi.

Temizlik ve bakim ekipleri de Mescid-i Nebevi’de araliksiz faaliyet gösteriyor. Mekke-i Mükerreme’den hacilar gelmeden önce mescidin bütün aydinlatma sistemleri elden geçirildi, pirinç aplikleri parlatildi. Mescitte zemzem servisi ve temizlik hizmetleri de üst seviyede gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA