Isviçre Alperi Degil, Munzur Dagi'nda Ki Merg Yaylasi

Ankara’dan Erzincan’a gelen iki gezgin, sosyal medyadan gördükleri fotograf için kilometrelerce yol katettiler. Dogaseverler, yaklasik 5 saatlik yürüyüsün ardindan ulastiklari Merg Yaylasi’ni Isviçre Alpleri’ne benzettiler.

Isviçre Alperi Degil, Munzur Dagi'nda Ki Merg Yaylasi
Erzincan ve Tunceli arasinda yer alan Munzur Daglari eteklerinde yaklasik 3 bin rakimda bulunan Merg Yaylasi, bu günlerde yerli ve yabanci dogaseverlere ev sahipli yapiyor. Bin bir çesit çiçek ve endemik bitki örtüsü, bunun yaninda koruma altinda ki çengel boynuzlu dag keçileri, yaban keçileri, boz ayi, vasak, ur kekligi, kurt, tilki, kinali keklik gibi zengin hayvan popülasyonuna sahip bir bölge olan Merg Yaylasi, dogaseverler için bulunmaz bir doga, kamp kurmak için muhtesem bir alan sagliyor. Terörden arindirilarak huzur ve güvenin tesis edildigi Erzincan ve Tunceli’nin ortasinda bulunan 3 bin 300 rakimli Munzur Daglari, bugünlerde adeta sakli cennete döndü. Zirvesinde kar, yaylalarinda açan rengarenk çiçekler ve siril siril akan derelerle dört mevsimin bir arada yasandigi Munzur Daglari, doga yürüyüsü (trekking) yapan yerli turistleri, fotograf sanatçilarini, doga tutkunlarini adeta cezbediyor.

Sosyal medya üzerinden Merg Yaylasi ve Yesil Gölü ilk kez kesfedenler, yaylanin çiçeklenme döneminde, karlarin arasindan, derelerden yürüyerek yaklasik gidis dönüs 10 saati bulan bir parkurla doganin keyfini çikardilar.

Kampçilarin ugrak yerlerinden olmaya baslayan Merg Yaylasi ve buzul göl olan Yesil Göl, her geçen gün, dogaseverlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor.

Ankara’da ikamet eden ve Merg Yaylasini sosyal medyadan görerek bölgeye gelen Ali Aksakal ve Ismail Ulker IHA muhabirine yaptiklari açiklamada, gördükleri manzaranin Isviçre Alpleri’nden farksiz oldugunu belirterek, “Burasi Erzincan bölgesinde, Munzur Daglarinda bulunan Merg Yaylasi. Biz burayi çok merak ediyorduk. Sosyal medyadan fotograflarini gördük. Burayi kesfetmeye Ankara’dan geldik. Burasi gerçekten görülmeye deger. Bu bölgeyi merak edenlerin mutlaka gelerek ugramasi gereken bir nokta. Her sey çok dogal. Çiçekler rengarenk. Yesilligi, dagi, suyu her seyi mis gibi, tertemiz. Biz buraya bayildik. Burasi Isviçre Alpleri’nden farksiz. Dogaya zarar vermeden sadece ayak izimizi birakarak, orta seviye bir yürüyüsün ardindan ulasabilirsiniz” ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA