Denizli'de Ekmek Zammi Ertelendi

Denizli’de bakallara iletilen ve bugünden itibaren uygulanmasi beklenen ekmek fiyatlarindaki zam kararinin, 11 Temmuz Sali gününe ertelendigi bildirildi.

Denizli'de Ekmek Zammi Ertelendi


Denizli Firincilar Odasi Baskani Bekir Karadaban, bugday fiyatlari basta olmak üzere birçok artan maliyetler nedeniyle firinci esnafinin ekonomik anlamda önemli güçlükler çektigini ve ekmege zammin kaçinilmaz oldugunu duyurmustu. Karadaban’in bu açiklamasinin ardindan dün bakkallara 7 Temmuz’dan itibaren ekmegin 7 liradan satilacagi bildirilmisti. Bugün eski fiyattan ekmek satmalari istenen bakallara yeni fiyat etiketlerinin gönderilmedigi, zamli fiyatin 11 Temmuz Sali gününden itibaren geçerli olacaginin iletildigi ögrenildi.

Konuyla ilgili olarak bugün sosyal medya hesabindan yeni bir açiklama yapan Baskan Karadaban, zam kararinin uygulanmadigini belirterek; “Çok kiymetli Denizlili hemserilerim sosyal medyada yayinlanan ekmek zammi ile ilgili haberler asilsiz ve yanlistir. 8 Temmuz 2023 Cumartesi yarin ekmek bakkal ve bayilerde 200 gram 5 TL olarak ayni fiyatta devam edecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA