10 Yildir Dagda Tek Basina Yasayan Sporcu Olimpiyatlara Hazirlaniyor

Bursa’da 10 yildir dagda tek basina yasayarak hayatini idame ettiren 38 yasindaki Ilhan Budak, bidonlarin içine beton dökerek yaptigi yaklasik 200 kilogram agirliklarla antrenman yapiyor. Budak, destek saglandigi takdirde Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek istedigini ifade etti.

10 Yildir Dagda Tek Basina Yasayan Sporcu Olimpiyatlara Hazirlaniyor
Uludag’in eteklerindeki Zeyniler Mahallesi’ne 1 kilometre mesafede ormanlik alanda, kendi yaptigi kulübesinde sehirden uzak bir hayat süren 38 yasindaki Ilhan Budak, kendi imkanlari ile yaptigi agirliklarla antrenman yapiyor. Dag basinda yaklasik 10 yildir tek basina hayat süren Budak, bu yasam biçiminin kendisine iyi geldigini ve doga ile iç içe yasamaktan dolayi keyif aldigini söyledi.

Zorlu sartlarda su bulmak için bile kilometrelerce yol yürüyen Budak, zorlu arazi sartlarina alistigini ayrica sporcu olmasinin avantajlarini burada daha rahat kullandiginin altini çizdi. Uludag’a tirmanan dagcilarla zamanla dostluk kuran Budak, gerekmedikçe sehre inmedigi için ziyaretçilerinden baska kimseyle görüsmüyor. Teknolojik imkanlardan uzak kalan Budak egitiminden de geri kalmiyor.

Açikögretimden üniversite okuyarak egitim hayatina devam eden Budak, yasadigi 10 yili kisaca Ihlas Haber Ajansi mikrofonlarina aktardi. Yaklasik 20 yildir sporla ilgilenen Budak, katildigi yarismalardan birçok madalya aldigini ve tercih ettigi hayattan dolayi zorluk çekmedigini dile getiren Ilhan Budak, “10 senedir burada tek basina kaliyorum. Dogayi seviyorum, ondan dolayi burada yasiyorum. Kosu yapiyorum, genelde agirlik çalisip, kitap okuyorum. Açiktan üniversite kazandim onu okuyorum. Benimkisi izoleden öte, yasam biçimi. Bu hayati seviyorum. Spora yeni baslamadim, 20 senedir yapiyorum” seklinde konustu.

Her gün 200 kilogram agirlik kaldiriyor, 20 kilometre kosu yapiyor

Her sabah erkenden kalkip ortalama 20 kilometre arazide kosu yapan Budak, spora kisa bir ara verdikten sonra agirlik çalismalari yapiyor. Her geçen gün kendini daha da gelistirdigini söyleyen Budak, destek verilmesi halinde birçok yarismada basari elde edebilecegini söyledi.

300 kilograma kadar agilik kaldirabilecegini de ifade eden Budak, “Ekonomik olarak biraz kötü durumda oldugum için, bidon ve tenekelere çimento döktüm. Zamaninda 100 kilogramda çalisirken, simdi 200 kilogramda çalisiyorum. Halterci degil, maratoncuyum. Ama halter gibi güç sporlarinda saglamim. Ekonomik olarak destek bulabilirsem Türkiye için olimpiyat veya yarismalara katilabilirim. Arazi sartlarim 20-22 kilometre arasi, bazen de 50-60 kilometreyi buluyor. Bodrum’da 100 kilometreden fazla kosmustum" dedi.

Kaynak: İHA