Yaz Geldi, Gezici Kütüphane Talas'ta Yollara Düstü

Talas Belediyesi’nin kirsal mahallelerde yasayan çocuklara yönelik hayata geçirdigi ‘Gezici Kütüphane Okuma Senligi’ devam ediyor. Bu yil 4 Temmuz’da baslayan ve 6 Eylül’e kadar sürecek olan uygulama ile çocuklar hem egleniyor hem ögreniyor.

Yaz Geldi, Gezici Kütüphane Talas'ta Yollara Düstü
22 kirsal mahallenin tamaminda olacak etkinligin ilk adresi Kuruköprü, ikinci duragi Çatakdere Mahallesi oldu. Sali ve persembe günleri olmak üzere haftanin 2 günü düzenlenen uygulama haftada iki gün bir mahallede devam edecek. Her yastan okuyucuya hitap eden kütüphanenin yani sira çocuklar için eglenceli aktiviteler de uygulama çerçevesinde gerçeklestiriliyor. Kitap okuma etkinliginin yani sira birbirinden eglenceli farkli aktivitelerin de yapildigi uygulamada geleneksel sokak oyunlarindan müzikli drama yarismalara, kukla gösterilerinden boyama etkinligine kadara pek çok eglenceli aktivite çocuklarla bulusuyor. Etkinlige katilarak egitici oyunlarla ögrenirken eglenmenin de keyfini yasayan çocuklar da Baskan Yalçin’a tesekkürlerini gönderdi. Çok mutlu olduklarini dile getiren çocuklar, mutluluklarini “Tesekkürler Baskan Amca” sözleriyle ifade etti.

Gezici kütüphane ve okuma senligi uygulamasindan küçükler kadar büyükler de oldukça memnun kaliyor. Memnuniyetini dile getiren vatandaslar Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a tesekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerle çocuklarin okumaya tesvik edildigini ifade eden Veli Nihayet Karakaya; “Baskan Mustafa Yalçin’a bu tür aktiviteler yaptigi için tesekkür ediyorum. Çocuklarimiz çok mutlu oldu” dedi.

Çatakdere Mahallesi’nden Aziz Günes isimli bir veli de; “Çocuklari sevindirmek her seyden önemlidir. Geldiginiz için tesekkür ederiz.” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Gül Karabulut isimli bir diger veli de çocuklarin mutlulugunu gördükçe kendilerinin de mutlu oldugunu ifade ederek tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA