Kusadasi'nda 'Benim Kedilerim' Sergisi Açildi

Aydin’in Kusadasi ilçesinde açilisindan bu yana çagdas sanatin en yetkin ve seçkin sanatçilarinin eserlerinden olusan sergilerle etkinliklerini sürdüren Ada Modern Sanat Galerisi, dünyaca ünlü ressam ve grafik sanatçisi Gürbüz Dogan Eksioglu’nun ‘Benim Kedilerim’ adli kisisel resim sergisine ev sahipligi yapmaya basladi.

Kusadasi'nda 'Benim Kedilerim' Sergisi Açildi


Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde açildigi günden bu yana kenti sanatin usta isimleri ile bulusturan Ada Modern Sanat Galerisi’nin bu ayki konugu dünyaca ünlü ressam ve grafik sanatçisi Gürbüz Dogan Eksioglu oldu. Resimleri dünyanin en önemli dergilerine kapak olan, iki resmi UNICEF tarafindan kartpostal olarak yayimlanan ve binlercesi dünyanin her yerinde dagitilan Eksioglu’nun en önemli kedi resimlerinden olusan, ‘Benim Kedilerim’ isimli serginin açilisi için Ada Modern Sanat Galerisi’nde kokteyl düzenlendi.

Kokteyle Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, KUSAV Baskani Levent Köylü, sanatçi Gürbüz Dogan Eksioglu, sergi küratörü Ibrahim Karaoglu ve çok sayida sanatsever katildi.

Bugüne kadar 24’ü uluslararasi, 44’ü ulusal olmak üzere 71 bir önemli ödülün sahibi olan sanatçiya ait eserler, 23 Temmuz’a kadar ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ada Modern Sanat Galerisi Sanat Direktörü ve KUSAV Baskani Levent Köylü, “Bu seferki sergimiz hepimizin hayatinin içerisinde olan, bazen korktugumuz, bazen çok sevdigimiz, özel ve gizemli bir canliya ait. Gürbüz Dogan Eksioglu, sadece Türkiye’de degil dünyada da çok degerli bir sanatçi. Dünyayi kedilerin gözünden gören sanatçimizin eserlerine ev sahipligi yaptigimiz için çok mutluyuz” dedi.



Ressam ve grafik sanatçisi Gürbüz Dogan Eksioglu ise “Ada Modern Sanat Galerisi, Istanbul’daki galerilerle yarisacak kadar iyi. Umarim burada çok güzel sergiler açilmaya devam eder. Bundan sonraki sergim kuslarla ilgili olacak” diye konustu.



Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel de, “Kusadasi hayvan sever bir kent. Kusadasi Belediyesi olarak özellikle sokak hayvanlarinin sorunlariyla çok yakindan ilgileniyoruz. Bölgede kedi tedavi merkezi açan ilk belediyeyiz. Bu çerçevede bugün de Ada Modern Sanat Galerisi’nde dünyaca ünlü bir sanatçinin eserlerinden olusan kedilerle ilgili bir sergiye ev sahipligi yapmak bize büyük bir gurur yasatti” dedi.



Serginin küratörü Ibrahim Karaoglu da sergiye iliskin olusturdugu manifestosunda, “Gürbüz Dogan Eksioglu, en çok kedi resmi çizen ressamlarimizdandir. Kendine özgü resimsel bir dille kendi tarzini olusturmus 40 yilli asan serüveninde, evrensel bir kimlikle kendini biriktirmis ender sanatçilarimizdan biridir. Yasamin en tuhaf, zivanadan çikmis, ironik , gülünç, umursanmaz yanlarini da ömrümüzün agriyan kiyisinda biriken onulmazlarimiza da kendi vizöründen bakarak alegorili bir atmosferle yansitan yetkin bir sanatçidir. Belçika’nin Kruishoutem kentinde bulunan ve Avrupa’nin en önemli sanat merkezlerinden biri olan Avrupa Karikatür Merkezi ECC’de, Ankara, Istanbul, Antalya, Eskisehir ve İçel’de binlerce kisinin begeniyle izledigi sergiyi siz de çok seveceksiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA