Kombi Ustasinin Test Yöntemi Görenleri Hayrete Düsürüyor

Tokat’ta bir kombi ustasinin tamir ettigi kombileri test etmek için uyguladigi yöntem görenleri hayrete düsürüyor.

Kombi Ustasinin Test Yöntemi Görenleri Hayrete Düsürüyor
Tokat’a kombi ustasi Kadir Yazar’in kombilerin testi için gelistirdigi yöntemler dikkat çekiyor. Tamir ettigi kombilerin alev odalarini test etmek isteyen Yazar, odalarin içerisinde kahve ve yumurta pisiriyor. 10 yildir meslegini icra ettigini belirten Yazar, test yönteminin insanlar tarafindan hayretle karsilandigini belirtti.

Bu test yöntemi ilk olarak yorgunluk kahvesi yapma fikrinden buldugunu belirten Yazar, arkadasinin ’Bir yumurta kir da gelip yiyelim’ demesi üzerine test yöntemine yumurtayi da ekledigini söyledi.



"Bu test yönetimini ilk defa görenler sasiriyor"

Yaptigi test yönteminin insanlari hayrete düsürdügünü belirten kombi ustasi Kadir Yazar, "Ben kombi tamirine bir agabeyimizin tavsiyesi üzerine basladim. Lise zamanlarimda okulu biraktigim için ileriye dönük uzun yillar yapabilecegim bir meslek ariyordum. Ardindan bu meslege basladik. Askerlik görevimi yapmadan önce bir yerde çalisiyordum, askerlik görevimi yaptiktan sonra kendi is yerimi kurdum. Müsterilerimizin ariza yapan cihazlarini tamir etmek için gittigimizde, bazi cihazlari atölyede tamir etmek zorunda oluyoruz. Cihazlari burada tamir ediyoruz, ardindan test ediyoruz. Cihazlari alev haznesinden kontrol ettigimiz için cihazin yaninda olmamiz gerekiyor, birakip gidemiyoruz. Cihaz test ederken aklima bu alev haznesinde yorgunluk kahvesi yapma fikri geldi. Bütün önlemleri aldiktan sonra kendime bir yorgunluk kahvesi yaptim. Ardindan arkadasima bir video attim test asamasinda kahve yaptigima dair, arkadasim da bana bir yumurta pisir de gelelim dedi.

Bende bu durumu denemek istedim. Arkadasim yumurtanin tadina baktiginda gayet güzel oldugunu söyledi.

Bu test yönetimini ilk defa görenler hayretle karsiliyor. Bu araç dogalgazli oldugu için de herkes yapamaz, yapmamali da bizim teknik bilgimiz var ve önemleri aliyoruz. Ilk kahve yaptigimda personelime ikram ettim, onlarda bu duruma hayret etti. Böylelikle hem cihazimizi test etmis oluyoruz, hem de bize de makine basinda zaman geçirecek bir is oluyor. Bu test yönetiminin cihaza hiç bir zarari yok, ama dedigim gibi dikkatli olmak gerekiyor" seklinde konustu
Kaynak: İHA