Eli Öpülesi Anne, Engelli Çocuklarina Bebek Gibi Bakiyor

Kahramanmaras’ta dogustan engelli 3 evladina 46 yildir bebek gibi bakan anne çocuklarindan birini 2 ay önce kaybetti, simdi ömrünü ise iki kizina adadi. Depremde bile çocuklarini disari çikaramadigi için onlarla kalan anne, afet sirasinda bagira bagira içeride beklediklerini anlatti.

Eli Öpülesi Anne,  Engelli Çocuklarina Bebek Gibi Bakiyor
Türkoglu ilçesi Gaziler Mahallesi’nde yasayan 3 fiziksel ve zihinsel engelli çocuk annesi 64 yasindaki Asiye Köse’nin hayat mücadelesi dikkat çekiyor. 21 yil önce esinden ayrilan 3 çocugu ile bas basa kalan anne Köse, diger çocuklari gibi fiziksel ve zihinsel engelli oglu Servet’i Mayis ayinda kaybederek evlat acisi yasadi. Simdi evin içinde oglunun bos yatagina baktigini anlatan anne Köse, kizlari Yasemin (46) , Özge’nin (24 ) ise basindan biran olsun ayrilmiyor. Dogustan konusamayan, yürüyemeyen ve akli dengeleri yerinde olmayan çocuklarina duydugu sevgi ile hayata tutunan Köse, depremde bile onlari biran olsun yalniz birakmadigini ifade etti.

Gece gündüz baslarinda bekledigini belirten anne Asiye Köse," Yasemin, Özge ve Servet adinda 3 tane yatalak çocugum vardi. Servet adindaki oglumu Mayis ayinda kaybettim. Mekani cennet olsun. Rabbim kimseye evlat acisi vermesin. Tek basimayim. Üç tane çocuguma bakiyordum. Kimseye birakip çarsiya dahi gidemiyorum. Tek basima ben ilgileniyorum. 23 senedir babalariyla ayriyiz" dedi.

Afeti yasadiklarina deginen Köse,"Depremde çocuklarimi içerden disari çikaramadim. Sabaha kadar baslarinda bekledim. Mamalarini verdim, bezlerini degistirdim. O sallantilar da bagira bagira içeride bekledik. Gece gündüz baslarinda bekledim. Yeni kaybettigimiz Servet oglumu hiç unutamiyoruz. Gidiyorum bos yatagina bakiyorum. Yasemin ablasi devamli serveti soruyor. 46 yasindaki kizim her gün agliyor, unutamiyor. 4 kisiydik,3 kisi kaldik. Rabbim kimseye yasatmasin" diye konustu.

Kaynak: İHA