Çin Toplama Kamplarinda Tutulan Uygurlarin Yakinlari, Çin Büyükelçiligi'ne Dilekçe Gönderdi

Türkiye’de yasayan ve aileleri Çin toplama kamplarinda tutulan Uygur Türklerinin yakinlari, Çin Büyükelçiligi’ne ailelerinin serbest birakilmasi adina dilekçe verdi.

Çin Toplama Kamplarinda Tutulan Uygurlarin Yakinlari, Çin Büyükelçiligi'ne Dilekçe Gönderdi
Türkiye’de yasayan ve aileleri Çin toplama kamplarinda tutulan magdur Uygurlarin yakinlari, Birlesmis Milletler (BM) Keyfi Gözalti Çalisma Grubu’na yaptiklari basvurulardan çikan kararin uygulanmasi adina Çin Büyükelçiligi önünde toplandi. Çin Halk Cumhuriyeti’nin toplama kamplarinda tutulan insanlarin Uygur ve Müslüman olduklari için tutuldugunun kabul edildigi belirtilerek, kararda adi geçen magdurlarin serbest birakilmasi, güvende olduklarinin da ailelerine bildirilmesi için Çin Büyükelçiligi’nden dilekçe talep edilecek.

Bu çerçevede Çin Büyükelçiligi önünde bir konusma yapan Avukat Medine Nazimi, “10 Mayis 2022 tarihinde BM Keyfi Gözalti Çalismasi Grubuna Toplama kamplarinda ailesi bulunan müvekkillerimiz adina bir basvuru yapmistik. Bu sorusturma ve arastirmalarin sonucunda Çin Halk Cumhuriyeti’nin de savunmasi alinarak degerlendirmeler yapilmis, yakin zamanda da BM Keyfi Gözalti Çalisma Grubu, Çin devletinin kamplarda tutulan müvekkillerimiz hakkinda birçok Uygur ve Müslüman hakkinda insan haklari ihlali yaptigini kabul etti” ifadelerine yer verdi.

Nazimi konusmasinin ardindan kararla ilgili hazirladiklari dilekçeyi Çin Büyükelçiligi’ne vereceklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA