Ünlü Sef Hazer Amani Kusadasi Sokak Festivali'ne Büyük Tat Katti

Kusadasi Sokak Festivali’ne konuk olan ünlü sef Hazer Amani tarafindan hazirlanan can erikli levrek bugulama ve baklali dereotlu pilav, lezzeti ile damaklari senlendirdi. Can eriginin yani sira bamya, kereviz ve reyhan eklenerek yapilan levrek bugulamasi farkli tatlar denemeyi seven gastronomi tutkunlari tarafindan çok begenildi.

Ünlü Sef Hazer Amani Kusadasi Sokak Festivali'ne Büyük Tat Katti


Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi tarafindan Ayhan Sicimoglu danismanliginda düzenlenen Kusadasi Sokak Festivali, üçüncü gününde de ünlü sefleri agirlamayi sürdürdü. Festivalin ikinci gününde düzenlenen atölyeler ve kentin 11 noktasinda kurulan lezzet duraklarinda deprem bölgesinin birbirinden lezzetli tatlarini deneme firsati bulan festival katilimcilari, üçüncü günde ise ünlü sef Hazer Amani ile bulustu.

Tarihi Kervansaray’da gerçeklesen yemek ve tadim atölyeleri çerçevesinde lezzet avcilari ile bir araya gelen Hazer Amani’nin, sef Emrah Köksal Sezgin ile birlikte sahnede hazirladigi can erikli levrek bugulama ve baklali dereotlu pilav, essiz kokusu ve tadi ile kisa sürede tükendi. Can erikli levrek bugulamayi ilk kez Yunanli bir kadinla birlikte yaptiklarini dile getiren Sef Amani “Tarsus’ta bir evde bana nohutlu bamya pisirdiler. Bunu neden levrekle yapmiyoruz diye düsündüm ve ortaya bu yemek çikti. Herkese afiyet olsun” dedi.

Kaynak: İHA