Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükasçi Hayatini Kaybetti

Islam tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükasçi hayatini kaybetti. Bir dönem Topkapi Sarayi Müze Baskanligi da yapan Küçükasçi’nin vefatini Istanbul Il Kültür Turizm Müdürü Coskun Yilmaz, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasim ile duyurdu.

Islam tarihine iliskin önemli çalismalari bulunan, 2015-2019 yillari arasinda Topkapi Sarayi Müze Baskanligi da yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükasçi, 59 yasinda vefat etti. Küçükasçi’nin vefatini Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasim ile duyurdu. Yilmaz, "Mustafa’miz da göçtü bu dünyadan. Varis-i Veyiszade, Asik-i Resulullah ve ehlibeyt, Islam tarihiyle çalismalari, güzel ahlaki, dostlarina vefasi, mücamelesi, sehaveti, mütebessim çehresi, her derde deva gayreti ile temeyyüz eden Hafiz Mustafa Küçükasçi’siz bu dünya biraz daha fakir simdi. Allah menzilini mübarek, makamini ali etsin" ifadelerini kullandi.

Mustafa Sabri Küçükasçi kimdir?

1964 yilinda Konya’da dünyaya gelen Küçükasçi, ilk, orta ve lise egitimini yine Konya’da tamamladiktan sonra 1990 yilinda Marmara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. Küçükasçi, 1990’da doktorluk unvanini aldiktan sonra 2002’de de Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Orta Çag Tarihi Anabilim Dali’na yardimci doçent olarak atandi. 2007’de Orta Çag doçenti olan Küçükasçi, 2010-2013 yillarinda MÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardimciligi görevini üstlendi ve 2013’te profesör oldu. 2015-2019 arasinda Topkapi Sarayi Müze Baskanligi görevini de yürüten Küçükasçi, uluslararasi "Hazineler ve Osmanli Imparatorlugu’nda Lale Gelenegi" baslikli Japonya’da düzenlenen sergiye baskanlik etti.
Kaynak: İHA