Lübnan'da Filistin Mülteci Kampindaki Çatismalarda Can Kaybi 6'Ya Yükseldi

Lübnan’da Filistinlilerin yasadigi Ain Al Hilweh mülteci kampinda çikan çatismalarda hayatini kaybedenlerin sayisi 6’ya yükseldi.



Lübnan’daki en büyük Filistin mülteci kampi olan Ain Al Hilweh’de iki grup arasinda çikan çatismalarda hayatini kaybedenlerin sayisi 6’ya, yaralilarin sayisi ise 14’e yükseldi. Yerel kaynaklar, çatismalarda El Fetih hareketinin komutanlarindan Ebu Esref El Armusi ve dört arkadasinin hayatini kaybettigini aktardi.

Lübnan ordusu, kamptaki çatismalar sirasinda bir askeri karargahin içine havan topu düstügünü ve bir askerin yaralandigini açikladi.

Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi (UNRWA), çatismalar nedeniyle kamptaki tüm faaliyetlerini askiya aldi. UNRWA Lübnan Direktörü Dorothee Klaus sosyal medya üzerinden yaptigi açiklamada, çatismalardaki tüm taraflara sivillerin güvenligini saglama ve BM binalarinin dokunulmazligina saygi gösterme çagrisinda bulunarak, çatismalar sirasinda BM tarafindan yönetilen iki okulun zarar gördügünü açikladi.

Dün radikal bir grubun liderine düzenlenen basarisiz suikast girisimin ardindan kampta çatismalarin patlak verdigi ifade edildi.

Lübnan’daki 12 Filistin mülteci kampinda yaklasik 400 bin mülteci yasiyor. Ain Al Hilweh mülteci kampinda ise 54 binden fazla kayitli Filistinli bulunuyor.
Kaynak: İHA