Baskan Deveci Açiklamasi 'Sanatin Kardeslik Diliyle Bütünlesecegiz'

Samsun’un Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, 1-6 Agustos tarihlerinde Atakum’da gerçeklestirilecek Uluslararasi Atakum Halk Danslari ve Müzik Senligi’ne davet ederek, “Bes gün boyunca sehrimiz ve bölgemiz sanatin kardeslik diliyle bütünlesmis olacak” dedi.

Baskan Deveci Açiklamasi 'Sanatin Kardeslik Diliyle Bütünlesecegiz'
Atakum Belediyesi ve Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) is birligi ile ‘Uluslararasi Atakum Halk Danslari ve Müzik Senligi’, 1-6 Agustos 2023 tarihleri arasinda Atakum Kent Meydani’nda gerçeklestirilecek. 10 ülkenin danslarinin sanatseverlerle bulusacagi etkinlige tüm vatandaslari davet eden Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Barisin, bagimsizligin ilk adim kenti olan Samsun’dan, Mustafa Kemal Atatürk’ün adini tasiyan Atakum’da barisi seslendirebilecek, içinde bulundugu cografya ile üzerindeki insanlarin kültürlerini, geleneklerini birlestirmis olan çok degerli bir senlik olacak” ifadelerini kullandi.

“Danslarla dolu çok degerli bir senlik olacak”

Samsun’un geçmis yillarda uluslararasi folklor danslarina aliskin oldugunu ancak bu etkinliklere uzun bir süre ara verildigini söyleyen Baskan Deveci, “Içinde bulundugumuz cografyanin barisa, kardeslige, bu hislerin de dünyaya yayilmasina ihtiyaci oldugu dönemde bu görev Atakum’a düserdi. Barisin, bagimsizligin ilk adim kenti olan Samsun’dan, Mustafa Kemal Atatürk’ün adini tasiyan Atakum’da barisi seslendirebilecek, içinde bulundugu cografya ile üzerindeki insanlarin kültürlerini, geleneklerini birlestirmis danslarla dolu çok degerli bir senlik olacak. Atakum Belediyesi olarak ASFED is birligiyle Yunanistan’dan Iran’a kadar komsumuz olan ülkelerin yaklasik 10’unu davet ettik. 1-6 Agustos tarihleri arasinda yapilacak Uluslararasi Atakum Halk Danslari ve Müzik Senligi kentimizin birçok noktasinda gerçeklesecek. 2 Agustos Çarsamba günü saat 19.00’da Körfez’den baslayacak ve Çobanli Iskelesi’nde tamamlanacak, tüm katilimci ülkelerin dansçilari, yerel sanatçilarimiz ve halkimizin katilimiyla kortej yürüyüsü yapilacak. Bu yürüyüsü çok önemsiyoruz” dedi.



“Atakum bu zor kosullarda önemli bir sanat etkinligi gerçeklestiriyor”

Insanlarin birbiriyle en güçlü iletisim dillerinden birisinin sanat oldugunu kaydeden Baskan Deveci, “Folklor sadece güzel ses demek degil. O baska bir sey. Folklor, içinde bulundugu cografyanin ve üzerinde yasayan insanlarin yüzlerce yil geriden getirdigi kültürel birikimi yansitiyor. Bu nedenle çok heyecan duyuyorum. Bes gün boyunca kentimiz ve bölgemiz sanatin kardeslik diliyle bütünlesmis olacak. Atakum bu zor kosullarda önemli bir sanat etkinligi gerçeklestiriyor. Karadeniz Bölgesi’ndeki tüm hemsehrilerimizi Atakum’a davet ediyorum” diye konustu.

Etkinlik programi 1 Agustos Sali günü Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde 19.00-20.00 saatleri arasinda düzenlenecek açilis kokteyli ile baslayacak. Programin ikinci gününde ise Uluslararasi Halk Danslari Topluluklari ve Yerel Dans ekipleri; yurttaslarin katilimiyla Körfez’den Çobanli Iskelesi’ne kortej yürüyüsü gerçeklestirecek. Saat 21.00’de Atakum Kent Meydani’nda baslayacak Uluslararasi Halk Gösterilerinin ardindan seyircileri, Türk Halk Müzigi Sanatçisi Hüseyin Simsek’in muhtesem konseri bekliyor. Programin üçüncü, dördüncü ve besinci günlerinde Körfez Kaffa Kafe, Marin Otel-Restaurant ve Yesilyurt AVM önünde 19.00-20.00 saatleri arasinda düzenlenecek nokta gösteriler, Atakum Sahili’nde sanat rüzgarlari estirecek. Kent Meydani, saat 21.00’den itibaren farkli kültürlerin danslari ve müziklerinin yer aldigi Uluslararasi Halk Danslari gösterileri ile renklenecek. Seyircileri, 5 Agustos Cumartesi günü yerel müzik toplulugu Grup Zemheri’nin konserinin yer aldigi dolu dolu bir program bekliyor. Festival, 6 Agustos Pazar günü, Uluslararasi Halk Topluluklarinin ugurlama töreninin ardindan sona erecek.
Kaynak: İHA