Basaksehir Akademi Ögrencilerinin Sinav Basarilari Herkesi Gururlandirdi

Basaksehir Akademi’de egitim alan ortaokul ve lise ögrencileri, LGS ve YKS’de büyük basarilara imza atti. Basaksehirli ögrenciler, aileleri ve ögretmenlerinin yani sira ilçenin de gururu oldu.

Basaksehir Akademi Ögrencilerinin Sinav Basarilari Herkesi Gururlandirdi
2022-2023 yili egitim ögretim dönemi boyunca Basaksehir Akademi’de egitim alan ögrenciler, sinavlarda elde ettikleri basarilarla göz doldurdu. Hem ortaokul ögrencilerinin girdikleri Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavi, hem de lise ögrencilerinin üniversite için ter döktükleri Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda (YKS) önemli basarilara imza attilar.

Hem dilde hem sözelde ilk bine girdi

Fenertepe Kültür ve Yasam Merkezi’nde üniversiteye hazirlanan Gizem Yunus, yabanci dil alaninda Türkiye 579’uncusu, sözel alanda ise Türkiye 946’ncisi olarak Basaksehir’in gururu oldu. Sinavlarda basari gösteren ögrenciler, Basaksehir Akademi’de aldiklari egitimin özel egitim kurumlari kadar kaliteli oldugunu ifade etti.



“Otobüste agladim”

Türkiye çapinda derece yapan Gizem Yunus, “Bu süreçte günlük ve haftalik programlar olusturup, bu programlara elimden geldigince uyarak sinava hazirlandim. Sinav sonuçlarim açikçasi bekledigimden çok daha iyi geldi. Sözelde 946’nci, dil alaninda da 579’uncu oldum. Sonuç ekranini karsimda gördügümde, otobüste agladim. Buradaki ögretmenlerim ve benimle beraber buraya gelip ders çalisan arkadaslarim hep destek oldu. Bir dershaneden alabileceginiz seyleri buradan da alabilirsiniz. Bizlere bu imkâni sagladigi için Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu’na tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Sinava burada hazirlandim”

Necdet Yildirim Kültür Yasam Merkezi’nde resim kursuna katilan ve Basaksehir Istanbul Teknik Üniversitesi Ismail Dede Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanan Elif Sude Seven de çok mutlu oldugunu söyledi.

Resim yapmayi çok sevdigini belirten Seven, “Bazen derslerde bile resim yapardim. Güzel sanatlar lisesinde okumak istedigim için resim kursu ariyordum. Buraya basladiktan sonra zamanla kendimi gelistirdim. Çok güzel seyler ögrendim. Sinava burada hazirlandim. Onca sene verdigim emegin karsiligini aldim. Burayi herkese tavsiye ederim” dedi.



“Her seyi burada ögrendim”

Nisan Hüseyin ise Necdet Yildirim Kültür Yasam Merkezi’nde aldigi egitimle Küçükçekmece Alaeddin Yavasça Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandi. Müzik tutkusunun babasindan geldigini belirten Hüseyin, “Babam evde baglama çaliyordu. Ben de ondan gördüm ve heveslendim. Ilk basta gitarla basladim. Sinav zor geçti açikçasi. 15 kisi arasindan 2’nci oldum, Küçükçekmece Alaeddin Yavasça Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandim. Necdet Yildirim Kültür ve Yasam Merkezi çok güzel bir yer. Buraya ilk geldigimde hiçbir sey bilmiyordum. Her seyi burada ögrendim. Ileride müzik hocasi olmak istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA