40 Yildir Süren Gelenek Bu Yil Da Devam Etti

Bursa’nin Yenisehir ilçesine bagli Koyunhisar Mahallesi’nde 40 yildir devam eden Aydogdu Bey’i anma etkinligi bu yil da yogun katilimla yapildi.

40 Yildir Süren Gelenek Bu Yil Da Devam Etti
Osman Gazi’nin yegeni Aydogdu Bey’i anmak için okutulan mevlit gelenegi 40 yildir devam ediyor. Koyunhisar Mahallesi’nde yapilan etkinlikte, Aydogdu Bey’i anmak için okutulan mevlide mahalle halki, Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin ve AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman katildi.

Sabahin erken saatlerinde ilk olarak Aydogdu Bey’in türbesine giderek dualar okundu. Ardindan mehter takimi ve kiliç kalkan ekibi gösteri yapti. Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin, “Osmanli Devleti’nin kurulusunu, Anadolu’nun kapilarinin açilmasini ve ayrica Osmanli’nin ilk baskenti olan Yenisehir’de sehit düsen Aydogdu Bey’i anmak için 40 yildir bu gelenegi sürdürüyoruz" dedi.

Dogdugundan beri Koyunhisar Mahallesi’nde ikamet eden Çagatay Altay ise, “Köyümüzde 40 yildan beri Aydogdu Bey’i anmak için yilda bir kez bir araya geliyoruz. Geçmisten beri köyümüzde gelenektir” ifadelerine yer verdi.

Aydogdu Bey’in kabrinin vatandaslara açik oldugunu belirten Bahadir Öztürk ve Mete Bedel ise, “Aydogdu Bey’i anma programinda her yil ecdadimizi aniyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA