YESMEK Ile Gelecegini Kuran Genç Kadinlar Egitime Basladi

Diyarbakir’da Yenisehir Belediyesi tarafindan yürütülen Yenisehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Egitim Kurslari Projesi (YESMEK) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi is birliginde yürütülen Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) ve Sabanci Vakfi tarafindan desteklenen ‘’Gelecegini Kuran Genç Kadinlar Projesi’’ is birliginde 18-29 yas grubundaki kadinlara mesleki egitimler verilmeye baslandi.

YESMEK Ile Gelecegini Kuran Genç Kadinlar Egitime Basladi
Ilçede desteklenen mesleki egitimler, Aziziye Mahallesi’nde bulunan Ahi Evran Parki Hanim Evi Millet Kiraathanesinde sürdürülecek. Kadin ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Yasemin Ensari, paydaslarin isbirligi ile gelecegini kuran genç kadinlar mesleki egitimlere basladiklarini söyledi.



Bu kapsamda 24 kisilik düz dikis kursunu açtiklarini belirten Ensari, “Tekstil sektöründe istihdam edilmek üzere nitelikli personel yetistirmek amaciyla açtigimiz kursumuzda düzenledigimiz egitimlerimizle kursiyerlerimize hem mesleki bilgi kazandiriyor hem de kendine güvenen güçlü kadinlar yetistirerek toplumsal ve ekonomik hayata katilimlarini artirmaya çalisiyoruz. Ayrica bir ülkenin gelismislik düzeyini gösteren en önemli parametrelerden biri de egitimdir. Bu parametrenin içerindeki en önemli unsur da egitimli kadinlarin varligidir. Bu nedenle Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekilimiz Murat Besikci’nin kadin ve gençlerin egitimine ve istihdamina vermis oldugu önem ile birlikte bizler de YESMEK Projemiz kapsaminda düzenledigimiz egitimlerimiz ile gelecegi kuran genç kadinlarin sayisini artirmaya ve onlari her alanda desteklemeye devam edecegiz’’ dedi.

UNDP Saha Yöneticisi Murat Candemir ise, “Yenisehir Belediyesi ile isbirligi içerisinde yürütülen egitim yüz yüze olup, 24 kisi ile devam etmektedir. Egitimi tamamlayan ögrencilere MEB onayli sertifika verilecektir. Bu sürecin sonunda da kariyer planlama ve bulusmasi çalismasi ile kursiyerlerin istihdam olanaklari saglanacaktir’’ ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA