Sinop'ta Bisikletli Polis Timleri Göreve Basladi

Sinop Il Emniyet Müdürlügü bünyesinde kurulan ve "Martilar" diye adlandirilan bisikletli polis timleri göreve basladi.

Sinop'ta Bisikletli Polis Timleri Göreve Basladi
Sinop Hamsilos polis noktasinda görev yapacak "Martilar" olarak adlandirilan bisikletli polis timleri, egitimlerinin ardindan göreve basladi.

Ekipler; suç mahallinde, sorusturmayi yürütecek birimlere derhal bilgi verecek, görevli personel gelinceye kadar olay yerinde suç iz, eser, emare ve delillerini muhafazasi ve süphelilerin veya saniklarin korunmasi için her türlü tedbiri alacak.

Konu hakkinda bilgi veren Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, "Bu bölgede turizmin gelismesiyle beraber ciddi yatirimlarimiz da oldu. Güvenlik meselesini daha iyi çözebilmemiz Hamsilos Akliman yürüyüs yolunda polis noktasini hizmetini bugün faaliyete geçiriyoruz. Ayni zamanda bir farkli yenilik olarak da hem asayis görevi hem bu devriyeli bisikletli polis devriyesini de hizmete sunacagiz. 24 saat esasli. Bunlara emniyet dilinde marti timleri deniliyor. Ilk defa ilimizde bir bisikletli polis hizmeti vermeye bu bölgede basliyor. 24 saat esasli hem polis noktasi hem devriye hizmeti olarak noktamizi faaliyete geçiriyoruz. Insanlarin huzur ve güvenligi için özel idaremiz tarafindan yapimi tamamlanan polis noktamizin da ilimize, insanlarimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Allah hayirli ugurlu etsin insallah" dedi.

Sinop Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner ise, “Türkiye’de 8 tane ilde bisikletli marti timleri görev aliyor. Sinop ilimizde 9. olarak yine faaliyete geçecek. Bu manada halkimizin huzurunu ve güvenligini saglamak adina hem bisikletli polislerimiz ile birlikte vatandaslara örnek olup Sinop Il Özel Idaresi tarafindan yapilan bisiklet yolunu daha da özendirmek ve insanlarin burada bisikletle birlikte aslinda keyifli bir sekilde tatil yapmalarini saglamak için bizler de buradayiz. Hem güvenlik saglayacagiz hem de örnek olmaya çalisacagiz. 24 saat esasina göre burada nokta hizmeti verecegiz, katkisi olanlara tesekkür ediyoruz. Bundan sonra her seyde yenilikler ile birlikte güvenlik politikamizi bu manada gelistirmeye çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA