Sahil Güvenlik'ten Izmir Plajlarinda Denetim

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanligi ekipleri, Izmir’deki plajlarda bogulma olaylarinin önüne geçebilme maksadiyla denetleme ve bilgilendirme faaliyetleri gerçeklestirdi.

Sahil Güvenlik'ten Izmir Plajlarinda Denetim
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanligi Dalis ve Emniyet Timleri, yaz aylarinda bogulma olaylarini engellemeye yönelik olarak plajlardaki denetimlerini araliksiz sürdürüyor. Ekipler tarafindan Temmuz ayinda Izmir il genelinde bulunan özel plajlarda ve halk plajlarinda hafta sonlari 09.00-19.00 saatleri arasinda, bogulma olaylarinin önüne geçebilmek maksadiyla denetleme ve bilgilendirme faaliyetleri gerçeklestirildi.

Faaliyetler sirasinda plajlarda görevli cankurtaranlarla, cankurtaran bulunmamasi durumunda ise vatandaslarla iletisime geçen timler, vatandaslara yüzme alanlarini asmamalari, ögleden sonra rüzgârin artmasi nedeniyle fazla açilmamalari ve çocuklarini göz mesafesinden uzaklastirmamalari yönünde bilgilendirmede bulundu.

Gerçeklestirilen toplam 88 denetlemede; 8 bin 452 vatandas ve 91 cankurtaran, denizde can emniyeti ve bogulma olaylari konularinda bilgilendirildi.
Kaynak: İHA