Marmaris'te Çevreci Konteynirlar Hizmet Vermeye Basladi

Marmaris Belediyesi, görüntü ve gürültü kirliliginin önüne geçen çevreci konteynirlari Marmaris’in farkli noktalarinda hizmete sundu.

Marmaris'te Çevreci Konteynirlar Hizmet Vermeye Basladi


Marmaris Belediyesi daha temiz bir Marmaris hedefiyle sundugu hizmetlere bir yenisini ekledi. Estetik görünümlü ve çevreci 93 adet çöp ünitesi Marmaris’in fiziksel olarak uygun noktalarina yerlestirildi. 3 bin 750 litrelik yeni nesil konteynerler ile estetik ve hijyenik bir görüntü yakalamayi amaçlayan Marmaris Belediyesi çöp toplama sistemini de daha pratik bir hale getirdi. Konteynirlar, ilk etapta konteynirlarin içlerini bosaltan vinç sistemli özel araçlarin girebilecegi 93 adet cadde ve sokaga yerlestirildi. Söz konusu konteynirlarin hijyeni için özel yikama araçlari da hizmete sunuldu. Konteynirlar bulunduklari noktalarda özel araçlarla temizlenip ardindan tekrar yerlerine birakiliyor.

Yeni konteynerler temassiz çöp atma imkâni da sunuyor. Elle dokunmadan ayak sistemiyle vatandaslar çöpünü konteynirlara atabiliyor. Konteynerlerin kapasitesi daha genis oldugu için araç, eleman ve zamandan tasarruf sagliyor. Ilerleyen günlerde konteynir sayisinin artacagini belirten Temizlik Isleri Müdürlügü’nde görevli Çevre Mühendisi Tahir Anil Saritas “Marmaris’i hem görsellik hem tasarruf hem de islevsellik açisindan daha fazla artisi bulunan bir çöp toplama sistemiyle bulusturduk. Vatandaslarimizdan ricamiz çöplerini konteynirlarin yanina degil içine atmalari” seklinde konustu.

Kaynak: İHA