Gümüshane'nin Ilçelerindeki Portatif Havuzlarda Yüzmeyi Ögreniyorlar

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan geçen yil Gümüshane’nin Siran, Kürtün ve Köse ilçelerine kurulan portatif yüzme havuzlarinda çocuk ve gençler hem sicak havalarda serinleme firsati buluyor hem de yüzmeyi ögreniyor.

Gümüshane'nin Ilçelerindeki Portatif Havuzlarda Yüzmeyi Ögreniyorlar
Yüzme Bilmeyen Kalmasin projesi kapsaminda geçtigimiz yillarda kapali yüzme havuzu olmayan Siran, Kürtün ve Köse ilçelerinde bakanlik tarafindan kurulan portatif yüzme havuzlarinda antrenörler esliginde yüzlerce çocuk ve genç yüzme ögrendi. Il merkezi ve Kelkit ilçesinde bulunan kapali yüzme havuzlarinda da devam ettirilen projenin uygulanamadigi tek ilçe olan Torul ilçesinde de portatif yüzme havuzunun bu yil içerisinde kurulacagi ögrenildi.

Stadyum ve spor salonu yanindaki havuzlarin açilmasi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yüzme antrenör görevlendirilmesinin ardindan gençler ve çocuklar için ilçelerde kurslar düzenleniyor. Özellikle gelisim çagindaki çocuklarin fiziksel ve ruhsal gelisimlerine destek olan yüzme sporunun ögretildigi, 8x16 metre boyutlarinda ve 1,30 metre derinligindeki havuzlar haftada 4 gün hizmet veriyor. Siran ilçesinde haftanin 2 günü kizlara, 2 günü erkeklere olmak üzere 4 gün hizmet veren havuzda 200’e yakin çocuk ve genç yüzmeyi ögrenirken ayni sartlardaki Kürtün ilçesinde ise 100’e yakin sporcu yüzmeyi ögrendi. Projeyle çocuk ve gençlerin hem fiziksel aktivite yapmalari saglanirken hem de yüzme sporuna olan ilginin artmasiyla birlikte gençlerin sporla daha fazla iç içe olmalari, saglikli bir sekilde gelisimleri destekleniyor. Tüm bunlarin yaninda ilçelerde spor kültürünün yayginlasmasi ve sosyal hayatin zenginlestirilmesi de hedefleniyor.

Siran Gençlik ve Spor Müdürü Tarik Sahin, Yüzme Bilmeyen Projesi kapsaminda ilçede portatif yüzme havuzu yapildigini ve geçen yil Agustos ayindan beri hizmet verdiklerini belirterek, “Ilçemizin çocuklari ve gurbetçilerimizin çocuklariyla 100’ü askin çocugumuz yüzme ögreniyor. Gurbetçiler yüzme kursu oldugunu ögrenince farkli bir sevinç yasiyorlar. Haftada 4 gün faaliyetimiz var. Bu projeyle birlikte ilçemizde yüzmeyi ögrenenlerin sayisi hayli fazla oldu ve yillar geçtikçe bu sayi artacak. Projeyi ilçemize kazandiran herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Siran ilçesindeki havuza giden minik sporculardan Berkan Özel, “Ben de burada yüzmeyi ögrendim. Çok eglendigim bir yer. Arkadaslarimla çok iyi yüzüyoruz. Antrenörümüz de bize herseyi ögretiyor. Üzeri açik oldugu için günesli havada yüzüyoruz. Bu çok iyi bir sey. Bu hizmette emegi geçen herkese tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

Kürtün ilçesindeki havuzda yüzme ögrenen Zeynep Öykü Köse ise “Burayi çok seviyorum. Yüzmeyi burada arkadaslarimla birlikte ögrendim. Havuzda çok mutlu oluyor insan. Herkesin gelmesini isterim. Burada ögrendigimizi unutmayacagiz” diye konustu.

Kürtün Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügünde antrenör olarak görev yapan Ayse Ertugrul bu yil havuzu 100’e yakin ögrencinin kullandigini belirterek, “Kiz ve erkek ayri günlerimiz mevcut. Kürtünde bu projeden herkes çok memnun. Insallah yüzme bilmeyen kalmayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA