Firtinali Havaya Ragmen Onlar Güresmekten Vazgeçmedi

Bolu’da düzenlenen Karakucak Güresleri’nde firtina sebebiyle vatandaslar ayakta durmakta güçlük çekti. Firtina sebebiyle çadirlar ve sandalyeler uçarken güresçiler güresmekten vazgeçmedi.

Firtinali Havaya Ragmen Onlar Güresmekten Vazgeçmedi
Bolu Samat Köyü’nde her yil düzenlenen ve bölge halkinin büyük ilgi gösterdigi Karakucak Güresleri, bu yil da yogun kalabalikla gerçeklesti. Bir anda havanin degismesiyle bölgede firtina hakim olurken vatandaslar ayakta kalmakta güçlük çekti. Izleyiciler çadirlarin ve sandalyelerin uçmasi için siki siki tuttu. Firtinali havaya ragmen güresmeye devam eden güresçileri simsek çakmasi ve yagmurdan yagmasi üzerine yarismayi bitirmek zorunda kaldi. Yagmurla birlikte güres sonlandirilirken herkes alani terk etti. Olayin ardindan, Samat Köyü muhtari Zeki Kozan, "Bayramin sorunsuz geçmesi için tüm önlemleri aldik. Ancak, havanin ani degisimi nedeniyle güres yarisini bitirmek zorunda kaldik. Yasanan bu olayda yaralanan kimse olmadi. Önemli olan kimsenin caninin zarar görmemesidir" dedi.

Vatandaslarin ayakta güçlükle kaldigi anlar kameraya yansidi. Görüntülerde, güresçilerin yagmur altinda mücadele ettigi, simsek çakmasi görülüyor.
Kaynak: İHA