Bakan Fidan, Galiçya Cephesi Türk Sehitligi'ni Ziyaret Etti

Disisleri Bakani Hakan Fidan, Macaristan Disisleri ve Ticaret Bakani Peter Szijjarto’nun daveti üzerine geldigi Macaristan’da Galiçya Cephesi Türk Sehitligi’ni ziyaret etti.

Bakan Fidan, Galiçya Cephesi Türk Sehitligi'ni Ziyaret Etti
Disisleri Bakani Hakan Fidan, Macaristan Disisleri ve Ticaret Bakani Peter Szijjarto’nun daveti üzerine geldigi Macaristan’da temaslarina basladi.

Fidan, baskent Budapeste’de gerçeklestirecegi ikili temaslar öncesi Galiçya Cephesi Türk Sehitligi’ni ziyaret etti. Sehitlikte önce saygi durusunda bulunan Bakan Fidan, Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan sehitlige çelenk birakti. Sehitler için dua edilmesinden sonra sehitlik özel defterini imzalayan Fidan, "Macaristan’da gerçeklestirdigim ilk ikili ziyaret kapsaminda Galiçya Cephesi sehitlerimizin manevi huzuruna çikmaktan büyük onur duyuyorum. Bugün Birinci Dünya Savasi’nin baslangicinin 109’uncu yil dönümü. Savasin en zorlu cephelerinden Galiçya’da kahraman askerlerimiz millet askiyla çarpistilar. Cenab-i Hak katinda en ali mertebelerden olan sehitlik makamina yükseldiler. Tarihi sanli destanlarla dolu olan aziz milletimiz, ugruna hayatini feda eden evlatlarini asla unutmamistir, unutmayacaktir. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurulusunun 100’üncü yil dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve basta sehitlerimiz olmak üzere bütün diger kahramanlarimizi saygiyla ve minnetle yad ediyorum. Ruhlari sad olsun" ifadelerini kullandi.

Fidan’in Budapeste’deki temaslari kapsaminda ikili iliskilerin ele alinmasi, Türkiye-AB iliskileri ile güncel bölgesel ve uluslararasi gelismeler hakkinda görüs alisverisinde bulunulmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA