Mersin'de Yayla Yollari Yenilendi

İçel Büyüksehir Belediyesince merkez Toroslar ilçesine bagli Gözne-Ayvagedigi mahalleleri arasindaki yol ve asfalt çalismalari tamamlandi.

Mersin'de Yayla Yollari Yenilendi
Çalismalar kapsaminda, toplam 5 bin 300 metre uzunlugundaki yolda, sicak asfalt döküm islemleri uyguladi. Zemin iyilestirme faaliyetlerinin gerçeklestirilmesinde toplam 10 bin 114 ton sicak asfalt kullanarak, yol yapim faaliyetleri tamamlandi. Yol ve asfalt çalismalari boyunca caddeyle baglantisi olan ve MESKI çalismalari sonrasi Büyüksehir Belediyesinin sorumluluk alani içerisindeki bölgelerde toplamda 61 bin metrekare kilitli parke ve kaldirim yol imalati yapildi.

“Büyüksehir olarak çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz”

Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi Yol ve Asfalt Sube Müdürlügünde yüksek insaat mühendisi olarak görev yapan Ugur Can Ergün, “Gözne - Ayvagedigi mahalleleri arasinda yer alan Fatih-1 ve Fatih-2 Caddelerinde bulunan mevcut yolumuzdaki deforme olan asfaltimizi yenileyerek, toplam yol uzunlugumuz olan 4 bin 200 metrede komple sicak asfaltlama çalismalarini tamamlanmis bulunmaktayiz” dedi.

Çalismalara ilave olarak Gözne Mahallesi Ismet Inönü Caddesinde bin 100 metre uzunlugunda asfalt yenileme çalismasini gerçeklestirdiklerini anlatan Ergün, “Burada toplamda yaptigimiz asfalt çalismalari 5 bin 300 metre uzunlugunda. Bunu yaparken 10 bin 114 ton asfalt serimi gerçeklestirdik” ifadelerini kullandi.

Asfalt yenileme çalismalariyla birlikte es zamanli olarak kaldirim yenileme çalismalarini da sürdürdüklerini belirten Ergün, “Sorumlulugumuzda bulunan cadde ve sokaklarda 61 bin metrekarelik mevcut kaldirimlari yenileyerek, çalismalarimizi tamamlamis bulunmaktayiz” ifadelerini kullandi. Bölgede kilitli parke ve yol çalismalarinin belli noktalarda devam ettigini aktaran Ergün, “Büyüksehir Belediyesi olarak hem merkezde hem de ilçelerde vatandaslarimizin daha konforlu bir yolculuk yapmalari için çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz” seklinde konustu.



“Biz Baskanimiza güveniyoruz”

Gözne Mahalle Muhtari Sevket Taskin, çalismalar hakkinda yaptigi açiklamada, “Burada kanalizasyon çalismasindan dolayi yollarimiz kazilinca, hep toz içinde kaldik. Baskanimiz bize söz vermisti ve sözünü tuttu. Kendisi her zaman ‘yollarimiz hep açik olsun’ diyor ve yollarimiz simdi gerçekten çok açik oldu. Yollarimizi görünce herkes yollarinin böyle olmasini istiyor ama bunlar sirayla yapilacak seyler. Biz Baskanimiza güveniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA