Manisa'daki Orman Yangininda 14 Ev Ve 3 Ahir Kül Oldu

Manisa’nin Saruhanli ilçesinde ögle saatlerinde çikan orman yangini devam ederken, Manisa Valisi Yasar Karadeniz bir mahallede 14 ev ve 3 ahirin kül oldugunu söyledi.

Manisa'daki Orman Yangininda 14 Ev Ve 3 Ahir Kül Oldu
Saruhanli ilçesine bagli Hatiplar Mahallesi mevkiindeki ormanlik alanda saat 13.30 siralarinda orman yangini çikti. Yangina 9 uçak, 15’i gündüz, 4’ü gece görüslü toplam 19 helikopter, 56 arazöz, 13 su ikmal araci, 5 is makinesi, 450 Orman Genel Müdürlügü personelinin yani sira; 15 Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekibi, 13 su tankeri müdahale ediyor. Ayrica Izmir’den de 3 itfaiye ile birlikte Izmir ve Manisa’dan 10 TOMA, AFAD ekipleri ve 4 ambulans yangini söndürme çalismalarina destek veriyor.

Yangin, Hatiplar Mahallesi mevkisinden rüzgarin da etkisiyle Sarisigirli Mahallesi’ne yöneldi. Mahallede yasayan vatandaslar jandarma ekiplerince tahliye edilirken, alevler evlere siçradi. Yanginda mahsur kalan vatandaslar jandarma tarafindan güvenli bölgelere yönlendirildi. Ayrica mahalleye komsu olan 3 mahalle de tedbir amaçli bosaltildi.

Vali Karadeniz: “14 ev kül oldu”

Ekiplerin yogun mücadelesi sonrasi Sarisigirli Mahallesi mevkiindeki alevler kontrol altina alindi. Manisa Valisi Yasar Karadeniz, mahalleye giderek incelemelerde bulundu. Burada açiklamalarda bulunan Vali Karadeniz, “Sarisigirli Mahallemiz yangindan en fazla etkilenen bölge oldu. Bu mahallemizde 14 ev yangindan etkilendi. 3 tane de dam yanginda hasar gördü. Herhangi bir can kaybimiz yok. Herhangi bir hayvan varligindan da kayip yok. Sadece bagli bir köpek yangin nedeniyle telef oldu. Diger mahallelerimizde herhangi bir tehlike yok ancak tedbiren bosaltma islemi devam ediyor. Söndürme çalismalari devam ediyor. Yarindan itibaren de hasar tespit çalismalarina baslanacak. Iki yönden ilerledi yangin. Sariçam Mahallesi tarafindaki kismi kontrol altina alinmasi için çalisma devam ediyor. Diger taraftaki kisim kontrol altinda. Diger taraf da kontrol altina alinirsa sogutma çalismasina baslanacak. Birkaç saat içerisinde sonuca ulasiriz” dedi.



Yangina gece de müdahale devam ediyor

Öte yandan gece görüslü helikopterlerin de devreye girmesiyle yangina gece de hem havadan hem de karadan müdahale devam ediyor.
Kaynak: İHA