Ünlü Sair Ve Yazar Akin Açiklamasi 'Baskan Günel Ile Kusadasi'nda Çok Büyük Bir Degisim Oldugunu Gördüm'

Ünlü yazar ve sair Sunay Akin, Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde tarihi Kervansaray’da düzenlenen söylesi ve imza gününde Kusadalilarla bir araya geldi. Sunay Akin, Kusadasi’nda büyük bir degisim gördügünü belirterek, "Kente harika yerler kazandirilmis. Baskan Ömer Günel’i yürekten kutluyorum. Burada böyle aydin insanlar oldugu sürece her zaman gelirim" dedi.



Kusadasi Belediyesi tarafindan ’Kusadasi sanatla güzellesiyor ve Kusadasi’na sanat yüklüyoruz’ sloganlariyla düzenlenen birbirinden kaliteli kültür ve sanat etkinliklerinde Tarihi Kervansaray’in konugu bu kez ünlü sair ve yazar Sunay Akin oldu. Kusadasi Belediyesi ve KUSAV is birliginde düzenlenen söylesi ve imza günü çerçevesinde sevenleriyle bir araya gelen Sunay Akin, sair ve yazar olma yolundaki serüvenini, objelerin tarihini ve unutamadigi hatiralarini hayranlariyla paylasti. Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan, KUSAV Baskani Levent Köylü, prodüktör ve Altin Güvercin Beste Yarismasi Koordinatörü Ali Riza Türker, ünlü televizyoncu Okan Bayülgen, koleksiyoncular Meral ve Ögül Orhan’in da katilimiyla gerçeklesen söylesiye usta sair ve yazar hayranlarinin yogun ilgi ve sevgisiyle karsilasti.

“Kusadasi bizim ilk askimiz”

Kusadasi’na pandemiden önce Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in daveti üzerine geldigini belirten Sunay Akin, kenti çok sevdigini söyleyerek “Kusadasi bizim ilk askimiz. Yaz deyince tatil deyince bu milletin ilk aski Kusadasi’dir, baska bir yer degildir. Pandemiden önce sayin Ömer Günel’in daveti üzerine gelmistim. Araya pandemi girdi, geçer geçmez yine geldim. Burada böyle aydin insanlar oldukça her zaman gelirim” dedi.



“Kusadasi’nda çok büyük bir degisim gördüm”

Sunay Akin, Baskan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardindan Kusadasi’nda yasanan degisime deginerek, “Kusadasi’nda çok büyük bir degisim gördüm. Kusadasi Belediyesi’ni ve Baskan Ömer Günel’i ayrica Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi’ni yürekten kutluyorum. Kente harika yerler kazandirilmis. Ada Modern Sanat Galerisi harika olmus. Inanin bana Avrupa’da yok böyle bir sey. Burada Çalikusu Kültür Evi’ne konuk oldum. Müthis bir yer. Kusadasi gerçekten bizim ilk sevgilimizdir. Sayin Ömer Günel’i yürekten kutluyorum” diye konustu.



Program sonunda Sunay Akin’a Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel adina Kadikalesi Antik Kenti’nde yapilan arkeolojik çalismalar sirasinda bulunan sikkeyi temsil eden bir plaket takdim eden Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan, “Degerli edebiyatçi, yazar ve çok kiymetli büyügümüz Sunay Akin’i Kusadasi’nda agirlamaktan onur ve mutluluk duyduk. Keyifli söylesisi ve sohbeti için çok tesekkür ediyoruz. Tekrar agirlamanin nasip olmasini umuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA