Aliaga Sanat Günleri'nde Sila Rüzgâri
Aliaga Belediyesi ile SOCAR Türkiye is birliginde hazirlanan ‘Aliaga Sanat Günleri’nde bu hafta Sila rüzgâri esti. Sevenleriyle bulusan ünlü sanatçi, sevilen sarkilarindan olusturdugu repertuvarinin yani sira sahne performansiyla da müzikseverlere unutulmaz bir yaz aksami yasatti. Sanat günlerinde tiyatro söleni çerçevesinde Ulas Bayam Açik Hava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle bulusan Ugur Aslan ise ‘Afara-Bir Arabesk Müzikali’ isimli gösterisiyle Aliagalilari bir kez daha kendisine hayran birakti.

Fahri Aliagali Ugur Aslan, hayranlarini bir kez daha mest etti
Yetiskin tiyatrolarinda bu hafta, basarili oyuncu Ugur Aslan’in oynadigi, bir döneme damga vurmus arabesk sarkilari, kendi hayat hikayesiyle harmanlayarak söyledigi ‘Afara - Bir Arabesk Müzikali’ sahne aldi. Geçtigimiz yil Aliaga Sanat Günleri’nde de sahne alan ve Fahri Aliagali oldugunu ilan eden Ugur Aslan, gerek oyunculugu gerekse seslendirdigi sarkilarla Aliagalilari bir kez daha mest etti. Afara hayranlari saatler öncesinden Ulas Bayam Açik Hava Tiyatrosu’nu tiklim tiklim doldururken, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, muhtesem gösteriyi Aliagalilarla birlikte izledi. Kimi zaman hüzünlü kimi zaman da hareketli parçalariyla seyirciye duygu yogunlugu yasatan Ugur Aslan’a Aliagalilar gösteri boyunca eslik etti. Baskan Serkan Acar, gösteri sonunda ayakta alkislanan Ugur Aslan’a sanat günlerine katilimlarindan ötürü tesekkür ederek çiçek takdim etti.
Sila’dan Aliaga’da unutulmaz konser
Aliaga Sanat Günleri’nde üçüncü hafta Türk pop müziginin güçlü seslerinden Sila konseri ile son buldu. Aliaga Yaz Konserleri çerçevesinde, ilçedeki rekreasyon alanini dolduran binlerce hayranini büyük bir coskuyla selamlayan sevilen sanatçi, konserine ‘Velhasil’ isimli sarkisiyla basladi.
‘Bana Biraz Renk Ver’, ‘Kalksin Uyuyanlar’, ‘Yan Benimle’, ‘Afitap’, ‘Aslan Gibi’, ‘Reverans’, ‘Alain Delon’ gibi dillerden düsmeyen en güzel sarkilarini seslendiren Sila, sesi ve sahne performansiyla müzikseverlerin gönlünde taht kurdu. Cosku ve enerjisiyle herkesi kendine hayran birakan Sila, sahnede kaldigi yaklasik iki saat boyunca Aliagalilara keyifli bir gece yasatti. Ünlü sanatçi, hareketli parçalariyla müzikseverleri costururken, duygusal sarkilariyla da dinleyenlerin gönlüne dokundu. Sila’nin sarkilarina hep bir agizdan eslik eden sevenleri, gecenin sonunda ünlü sanatçiyi uzun süre alkisladi.
Baskan Acar, tarihi ‘Helvaci Kilimi’ hediye etti
Konserin bir bölümünde sahneye davet edilen Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, sevilen sanatçiya Aliaga Sanat Günleri’ne degerli katilimlarindan dolayi tesekkür ederek, kendisine Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi tarafindan dokunan, Aliaga yöresine ait, tarihi ‘Helvaci Kilimi’ hediye etti. Ünlü sanatçiyi Aliaga’da agirlamaktan mutluluk duyduklarini da sözlerine ekleyen Baskan Acar, “En büyük tesekkürü sanata ve sanatçiya her daim sahip çikan Aliagali sanatseverlere ediyorum” dedi.
