Akçaabat'ta Festival Coskusu

Trabzon’un Akçaabat Belediyesi tarafindan bu yil 31.’si düzenlenen Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halk Oyunlari Festivali’nde cosku devam ediyor.

Akçaabat'ta Festival Coskusu
Festivalin birinci gününde kortej yürüyüsünün ardindan geleneksel hale getirilmis horon halkasi Atatürk Parki’nda ve Istiklal Caddesi’nde kuruldu. Büyük horon halkasina yöresel sanatçilar yöresel sarkilarla eslik ettiler. Akçaabatlilarin özlemle bekledigi 31. Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halk Oyunlari Festivali’nde Taylan Türkmen, Bizim Gönül ve Ugur Isilak sahne aldi. Birbirinden farkli ve eglenceli sarkilarla Akçaabatlilar costuran sanatçilar dinleyenlerden tam not aldi. Akçaabatlilar usta sanatçi Ugur Isilak’in sevilen sarkilarina eslik ettiler.

Ugur Isilak, sevilen sarkilariyla alani hinca hinç dolduran seyircilere unutulmaz bir gece yasatti. Güçlü vokali ve etkileyici sahne performansiyla dinleyenleri mest eden sanatçi sarkilarinda Türk halkinin duygularina tercüman olan sözleri ve melodileriyle dinleyicilerin kalplerine dokundu. Sesiyle ve sözleriyle insanlarin içine isleyen Ugur Isilak, Akçaabatli sevenlerinde unutulmaz bir iz birakti.

Festival alanindakilere seslenen Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim “4 gün 3 gece sürecek olan 31. Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halk Oyunlari festivalimizin gündüzü renkli gecesi senlikli geçecek. Festivalimizde her sey var. Yurt içinden ve yurt disindan gelen halk oyunlari gruplariyla, horonla, yöresel ve ulusal sanatçilarin konserleriyle dolu dolu bir program hazirladik. Düzenledigimiz festivaller ve organizasyonlar sayesinde Akçaabat’imizin dogal, tarihi zenginliklerini müzik ve halk oyunlari kültürünü ulusal ve uluslararasi platformlarda tanitiyoruz. Ayni zamanda sehrimize gelen halk oyunlari ekiplerinin de kültürlerini paylasma imkâni buluyoruz. Geçmisten bugüne kadar yaklasik 31 yildir güzel ilçemiz Akçaabat’imizda festival programimiz kapsaminda gönüllü turizm elçilerimizi agirliyoruz. Akçaabat, festival kapsamindan birçok ilden ve ülkeden gelenlerin ortak bulusma noktasi haline geliyor. Akçaabat’imiz kültürlerin kaynasma merkezi oluyor” dedi.

Kaynak: İHA