Almanya'da 500 Kiloluk Tarihi Çan Çalindi

Almanya’da bulunan bir Evanjelik Kilisesi’nde 500 kilogram agirligindaki tarihi bir çan çalindi.

Almanya'da 500 Kiloluk Tarihi Çan Çalindi
Almanya’nin baskenti Berlin’in Pankow ilçesine bagli Heinersdorf’ta bulunan Evanjelik Kilisesi’nden tarihi bir kilise çani kimligi belirsiz kisiler tarafindan çalindi. Çani kimlerin hangi maksatla çaldigi henüz bilinmezken, çanin 17 Temmuz’da çalindigi fark edildi.

Kilise Rahibesi Anne-Kathrin Finke’ye göre, 2. Dünya Savasi sirasinda hasar gören çan, o zamandan beri Romain-Rolland-Strasse Caddesi üzerinde bulunan kilisenin bahçesinde duruyordu. Rahibe Finke "Çan, Ikinci Dünya Savasi’nda hasar gördü, 50 yildir Romain-Rolland-Strasse’deki kilisenin önünde duruyordu. Bu, bizim için çok aci bir kayip" dedi.

Çanin kilise cemaati için çok degerli oldugunu vurgulayan Finke, 500 kiloluk bir çani kimsenin kolunun altina sikistirip götüremeyecegini, birilerinin hirsizligi görmüs olmasi gerektigini söyledi ve görenlerin polise basvurmalarini istedi.

Yaklasik yarim ton agirligindaki tamamen bronzdan yapilma çanin tarihi 1513 yilina kadar uzaniyor.
Kaynak: İHA