Yüksekova'da '5. Cilo Fest' 2. Gününde De Vatandaslarin Akinina Ugruyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen ’5. Cilo Fest’, 2. günde de vatandaslarin akinina devam ediyor.

Yüksekova'da '5. Cilo Fest' 2. Gününde De Vatandaslarin Akinina Ugruyor
Hakkari Valiligi ve Yüksekova Kaymakamligi isbirligince her sene Sat gölleri basindan düzenledikleri festival bu sene de ayni heyecanla devam etti. Yüksekova ilçesinin Ikiyaka Daglari’nda bulunan Sat göllerinin basinda 2 günlük programla misafirlerini agirlamaya baslarken, bölge doga severlerin akinina ugradi. Festivalin 2. gününde de Yüksekova merkezden yola koyulan vatandaslar Sat göllerine araçlariyla zorlu bir yokusla ulasamaya saglarken, bazi vatandaslarda araçlarini yol ortasinda birakip yaya ile festival alanina geçtiler. Festival alanina gelen vatandaslar ilk olarak çadirlarini kurup yemeklerini yapmaya baslarken, diger yandan göl içinde bazi sporsever ise rafting, kano ve doga yürüyüsü gibi etkinliklere katildi.

Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, "Her sene oldugu gibi düzenledigimiz festivalle vatandaslarin sayisi artiyor. Bu sefer herkesi davet ettik sayisiz her yerden yurt disindan vatandaslar katildi.

Buraya ulasamayanlar var, geri dönenler oldu baya yogun bir ilgi. Geçmiste terörle aniliyordu bu yüzden kimse bu güzellikleri göremiyordu. Simdi buralar herkesin geldigi ve doyasiya güzel anlar yasadigi bir yer oldu. Burada 7’den 70’e herkes burada kendine bir seyler bulabilir. Burada 4 mevsimini yasadigimiz bir atmosfer var. Insallah gelecek seneler de ayni sekilde bu heyecan devam edecek. Ben bu festivalde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Festivalimize gelen tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum. Insallah keyifli bir festival olacak” dedi.

Kaynak: İHA