Hobi Olarak Basladigi Deri Sanatinda 19 Yasinda Kendi Atölyesini Açti

Osmaniye’de 19 yasindaki Ayse Aybüke Yurdalan, pandemi döneminde hobi olarak basladigi deri sanatinda deprem sonrasi kendi atölyesini açti.

Hobi Olarak Basladigi Deri Sanatinda 19 Yasinda Kendi Atölyesini Açti
Dis hekimligi ögrencisi Ayse Aybüke Yurdalan, çocuklugunda babasiyla birlikte hobi olarak ugrastigi deri sanatini pandemi döneminde gelistirip kendi ürünlerini yapmaya basladi.

Zamanla deri çanta, kemer, cüzdan yaparak kendini gelistiren Yurdalan, deprem sonrasi evde bulunan ürünlerini sergilemek ve deri sanatini insanlara sevdirmek için girisimleriyle atölye sahibi oldu.

Çocuklugundan itibaren deri sanatina meraki oldugunu ve pandemi döneminde kendini gelistirdigine deginen Ayse Aybüke Yurdalan, "Deri sanatiyla çocuklugumdan beri ugrasiyorum babam evde bu sanati hobi olarak gerçeklestiriyordu. Deri sanatini babamdan ögrendim. Pandemi döneminde babam bu isi bana ögretti ürünler yapmaya basladim kendimi gelistirdim. Deprem zamaninda yaptigim ürünlerin evde durmasini degil sergilenmesini istedim. Osmaniye’deki insanlara yaptigim ürünleri göstermek istedim. Bu atölyede kendi yaptigim ürünleri tanitiyorum, kendi yaptigim cüzdanlari, kemerleri, çantalari kisiye özel tasarimlari tanitiyorum genç bir girisimci olarak. Unutulmaya yüz tutmus deri sanatini insanlara göstermek istedim. Deri sanati güzel bir ugras insanlar bilirse çok fazla sever diye düsünüyorum. Kendimi burada hem gelistirerek bu sanati insanlara tanitacak hem de satis yaparak kendime güzel bir alan açtim" dedi.

Kizinin küçük yaslardan beri deri sanatina ilgisi olduguna deginen ve sonunda kendi atölyesini açtigini ifade eden baba Erdal Yurdalan ise, "8 yasinda dayimin yaninda çirak olarak dericilikle ugrasmistim evde hobi olarak bu isleri yapiyordum. Kizim küçükken yanimiza gelir derilerle ugrasir bana bir seyler yap bana bileklik yap baba derdi, ben de yapardim. Sonra heveslendi biz de ona ögretmek istedik ve ögrettik. Kizim simdi kendi ayaklarinin üstünde duruyor. Deriyle ilgili her seyi yapacak duruma geldi. Kendine küçük bir dükkan açti kendisine hayirli olsun. Hem insanlara bu sanati tasimis olacak, göstermis olacak. Bilindigi gibi unutulmaya yüz tutmus bir sanat, artik kayboluyor. Deri de çok eski tarihlerden beri çok kadim bir sanat dali, bunun unutulmasini istemiyoruz. Kizimin böyle bir atölye açmasindan çok mutluyum gururluyum. Umarim bu sanati gelecege tasiyacak yeni nesillerden biri olacaktir" diye konustu.

Kaynak: İHA