Hissedilen Sicaklik 50 Derece Olunca Kirmizi Isikta Dondurma Dagitildi

Hissedilen sicakligin 50 dereceye çiktigi Adana’da, vatandaslarin biraz da olsa serinlemesi için ücretsiz dondurma dagitildi.

Hissedilen Sicaklik 50 Derece Olunca Kirmizi Isikta Dondurma Dagitildi
Türkiye’yi etkisi altina alan sicak hava, Adana’da daha fazla etkili oluyor. Hava sicakliginin 44 dereceye kadar çiktigi Adana’da nem ile birlikte hissedilen sicaklik 50 dereceyi buldu. Bunaltici havada vatandaslari biraz olsun serinletmek isteyen Adana Asçilar ve Pastacilar Dernegi Baskani Ahmet Biralmis ve dernegin gençlik kollari üyeleri kirmizi isikta bekleyenlere ve dolmuslarda dondurma dagitti.

Dolmusa dondurma ile giren sahislari gören vatandaslar önce sasirsa da daha sonra dondurmayi alip biraz olsun serinledi. Bir vatandas ise serinlemek için ücretsiz dagitilan dondurma karsiligi para vermek isteyince ortaya komik bir görüntü çikti.

Dernek Baskani Biralmis, Adanalilari nefes alinamayacak duruma getiren sicaklarda biraz olsun serinletmek istediklerini bunun için de dondurma dagittiklarini söyledi.



Vatandaslar ise havanin asiri sicak oldugunu, dondurmanin her zaman sicak havalarda iyi geldigini azda olsa serinlediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA