15 Temmuz Sehitleri Için Kozan Tek Yürek Oldu
Adana’nin Kozan ilçesinde Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe kalkismasinin 7. yil dönümünde Kozanlilar 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliginde bir araya gelerek sokaklarda Türk bayraklari ile yürüdü.

Kozan’da gerçeklesen 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Kozan kaymakamligi öncülügünde gerçeklesen programa Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Baskani Kazim Özgan, ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve yüzlerce vatandasin katilimi ile mehteran takimi esliginde düzenlenen bayrak yürüyüsü ile sehitler anildi. Yürüyüste Türk bayagi açan gençler tekbirlerle yürürken 320 hatim indirildi ve dualar okundu. Türk Büyükleri Parki’nda son bulan yürüyüs sonrasi 15 Temmuz hain darbe kalkismasinda verilen mücadelenin anlatildigi fotograf sergisi gezildi, ögrenciler vatan siirlerini okudu.
Gecede konusan Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, 7 yil önce yasadiklari hain darbe kalkismasinda yasadiklarini aktarirken tarihten örnekler vererek Türk milletinin mücadeleci ve darbecilere karsi dik durusuna dikkat çekti.
Kozan Kaymakami Bahattin Alparslanköylü ise hain terör örgütünün hainliklerine sahit olduklarini ve tüm vatandaslarin demokrasiye cani pahasina sahip çiktiklarini aktardi. Vatan hainlerinin, asker polisine acimadan kursun siktigini aktaran Kaymakam Arslanköylü, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi ile Trük milletinin tanklarin önünde cani ve vatani pahasina nasil ölümü göze aldigini aktararak kahramanlik mücadelesine degindi.
Konusmalarin ardindan 7 yil önce yasanan darbe kalkismasinda yasanan vatani koruma mücadelesinin aktarildigi belgesel izlendi. Vatanin birlik ve bütünlügü için dualar edildi.
