Vali Ergün'den 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesaji

Usak Valisi Dr. Turan Ergün, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Vali Ergün'den 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesaji


Vali Ergün, FETÖ ve destekçilerinin Milletimizin varligina ve demokrasimize karsi giristigi hain darbe tesebbüsüne Milletimizin destansi direnisi ile “Dur” dedigi 15 Temmuz gününün 7. yilindayiz.

15 Temmuz, Demokrasi ve Millî Birlik mücadelemizin zirvesi, büyük Türk Milletinin zaferidir.

Kahraman 15 Temmuz sehitlerimizi; darbecilerin durdurulmasinin sene-i devriyesinde dualarla, hasretle, özlemle aniyoruz.

Vatan topraklarimiza göz diken ve isgale kalkisan yedi düvele, bu topraklarin bir sahibi oldugunu her zaman gösteren Milletimizin kahraman evlatlari, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlik gecede de geçmisten aldigi ilhamla, vatanimizin bölünmez bütünlügünü, Milletimizin azim ve kararliligini, millî birlik ve beraberligini bir kez daha tüm dünyaya göstermistir.

Basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip ERDOGAN olmak üzere, necip Milletimiz hain darbecilere karsi onurlu ve güçlü bir durus sergilemistir. Millî iradeye ve demokrasiye sahip çikan vatansever halkimiz; tanklara, uçaklara, silahlara karsi yekvücut olmus, millî iradeyi yok etmek isteyen hainlere geçit vermemistir.

Yüzlerce yillik Anadolu irfaninin tezahürü olan bu direnis; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlügüne bagliligindan, aydinlik bir gelecek idealinden asla taviz vermeyecegini haykiran aziz Milletimizin yazdigi bir kahramanlik destanidir.

15 Temmuz’u hiç unutmadik, unutturmayacagiz. O günkü kararliligimizla demokrasimize, istiklal ve istikbalimize sahip çikarken, Cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda, Türkiye Yüzyilinda ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine tasimak için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.

Bu duygu ve düsüncelerle; basta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklari vatan yapmak ve vatan tutabilmek için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnet ve sükranlarimizi sunarken, bütün Milletimizin ve Usakli hemserilerimizin Demokrasi ve Millî Birlik Gününü tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA