Malazgirt Savasi'nin Yerini Tespit Çalismasi Devam Ediyor

Mus’un Malazgirt ilçesinde 12 üniversiteden 40 akademisyenin 1071’deki savasin yapildigi alani tespit etmek için yürüttügü çalismalar bu sene de devam ediyor.

Malazgirt Savasi'nin Yerini Tespit Çalismasi Devam Ediyor
Mus Valisi Doç. Dr. Ilker Gündüzöz de beraberindeki Mus Belediye Baskani Feyat Asya, Mülkiye Basmüfettisi Yener Yüksel, Malazgirt Kaymakami Göksu Bayram, Malazgirt Belediye Baskan Vekili Fesih Akkus ile "Malazgirt Savas Alaninin Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Arastirma" projesinin 4. etabi çerçevesinde Afsin Mahallesi’nde yapilan kazi çalisma alanini ziyaret etti. Mus Valisi Gündüzöz ve beraberindeki heyet, "Malazgirt Savas Alaninin Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Arastirma" projesinde yapilan kazi çalismalari inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

Afsin Mahallesi’nde yapilan kazi çalismalari hakkinda Mus Valisi Gündüzöz ve beraberindeki heyete bilgiler veren akademisyenler, "Selçuklu Sehitligi" veya "Selçuklu Karargahi" oldugu degerlendirilen ilçeye 7,5 kilometre uzakliktaki Afsin Mahallesi’nde 5 mezari açmaya basladiklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA