Yunanistan'a Sürdürülebilir Turizm Projesi Hazirladilar

Yasar Üniversitesi Iletisim Fakültesi Yunanistan’in Atina kentinde ve Naksa Adasinda düzenlenen uluslararasi yaz okulu programina katildi. Program, Naksa Adasindan baslayarak Cycladic Adalarinda sürdürülebilir turizm olgusunu önce yerel halka sonra gelen turistlere anlatmayi amaçliyor.

Yunanistan'a Sürdürülebilir Turizm Projesi Hazirladilar
Yasar Üniversitesi Iletisim Fakültesi Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ferah Onat, Lisansüstü Egitim Enstitüsü Iletisim Programi ögrencilerinden Mertcan Karakaya ve Begüm Helvaci, Atina ve Naksa Adasinda düzenlenen ‘Media Innovation for Sustainable Tourism’ isimli karma yogun proje programi çerçevesinde düzenlenen yaz okuluna katildi.

Almanya Darmstadt Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nin öncülügünde Yunanistan Panteion Sosyal ve Siyasal Bilimler Üniversitesi ev sahipliginde 35 ögrencinin katilimiyla düzenlenen programda, Naksa Adasindan baslayarak Cycladic Adalarinda sürdürülebilir turizm olgusunu önce yerel halka sonra gelen turistlere anlatmak amaçlaniyor.

Ögrenciler, bir yil boyunca yaptiklari arastirmalar sonucunda elde ettikleri verilerle yeni is modellerinin gelistirilmesi yönünde çesitli çalismalar yapti. Projeleri çerçevesinde, 2 yil sonra hayata geçecek VR ve AR teknolojilerinin kullanildigi, uzun vadede finansal araçlara dönüstürülecek dijital ortamlar olusturulmasi yönünde Naksa Adasinda uygulamali bir yaz okulu gerçeklestirildi.

Ögrencilere Naksa Adasi’nin tarihi, kültürel mirasi, ekonomisi, endemik bitki zenginligi hakkinda pek çok bilgi verildikten sonra hazirlanacak dijital ortamlarda kullanilmak üzere adada çekimler yapildi. Ögrenciler, programin ve hazirlanan dijital ortamlarin duyurulmasi konusunda çesitli çalismalar yapti. Ayrica Doç. Dr. Ferah Onat, programin tanitimiyla ilgili çalistayda ögrencilerle birlikte bir sunum yapti ve dijital platformlardaki duyuru faaliyetleriyle ilgili çalismalara katildi.

Program sonunda, iki ülkedeki üniversitelerle çesitli is birlikleri yapmak üzere baglantilar kuruldu.
Kaynak: İHA