Vali Öksüz, Sanayi Tesislerinde Incelemelerde Bulundu

Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, yapilan yatirimlarla her geçen büyüyen ve gelisen Kars Organize Sanayi Bölgesinde bir takim incelemelerde bulundu.

Vali Öksüz, Sanayi Tesislerinde Incelemelerde Bulundu
Öksüz, ilk olarak günlük 7 bin kisilik yemek üretiminin yapildigi Ikram Yemek Fabrikasinda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldi. Daha sonra TKDK destegiyle kurulan ve agirlikli olarak ihracata dönük günlük 200 kapi ile muhtelif mobilya üretiminin yapildigi FenixDoor fabrikasinda incelemelerde bulunan Vali Öksüz, TKDK destegiyle kurulan Ömerbey Süt Ürünleri Tesisini gezdi.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki incelemelerinin ardindan Kars Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne geçen Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, burada da TKDK destegiyle kurulan ve faaliyete basladiginda Dogu Anadolu Bölgesi’nin en büyük 3 tesisinden biri olacak Ikram Entegre Et Tesislerinde incelemelerde bulunurken, tesiste günlük 250 küçük, 250 büyükbas kesimi yapilacak.

50 adet 50 baslik, 50 adet 100 baslik, 15 adet 250 baslik besi isletme parseli, Yem Fabrikasi, Et Entegre Tesisi ve Biyogaz Enerji Tesisi’nin bulundugu Kars Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde parsel tahsisleri ise devam ediyor.

Biyogaz Enerji Tesisinde hayvansal gübrelerden elektrik enerjisi, isi enerjisi ve organik gübre üretiminin de yapilacagi Kars Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde bin kisilik de istihdam saglanmis olacak.

Vali Öksüz’e Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ertugrul Alibeyoglu ve Kars OSB Bölge Müdürü Filiz Çalis’ta eslik etti.
Kaynak: İHA