Renk Cümbüsü Tibbi Bitkiler Dogal Fotograf Stüdyosu Oluyor

Van Gölü kiyisinda 300 bitki türünün yetistirildigi renk cümbüsü Tibbi-Aromatik Bitkiler ve Geofit Bahçesi’nde yapilan hazirliklarin ardindan "Gezi ve Fotograf Günleri" baslatildi.

Renk Cümbüsü Tibbi Bitkiler Dogal Fotograf Stüdyosu Oluyor
Van YYÜ yerleskesinde yaklasik 10 dönümlük arazi üzerinde 8 yil önce olusturulan Tibbi-Aromatik Bitkiler ve Geofit Bahçesi sezon süresince çok sayida yerli ve yabanci turisti agirliyor. Bahçede çiçek açan lavanta ve ekinezya basta olmak üzere papatya, lavandin, adaçayi, melisa, kekik, nane, civanperçemi, sari kantaron, limon otu, itir, hatmi, pelin otu, sinirotu, galega, allium gibi daha birçok bitki türü essiz bir görüntü sunuyor. Dogal fotograf stüdyosu haline gelen bahçe, bu yil ikincisi düzenlenen "Gezi ve Fotograf Günleri"ne ev sahipligi yapiyor. Tüm hazirliklarin tamamlandigi bahçe, ziyaretçilerine renkli kareler ve birbirinden farkli mis kokular sunacak.

"Renk cümbüsünü görmeye davet ediyoruz"

IHA muhabirine konusan Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Tunçtürk, yaklasik 10 dönüm arazi üzerinde 8 yil önce kurduklari bahçenin Van Gölü kiyisinda muhtesem bir lokasyonda bulundugunu belirtti.

Bahçede 300 bitki türünün bulundugunu, bunlarin 120 türü soganli ve yumrulu bitki, diger 180 türünün de tek yillik ve çok yillik oldugunu ifade eden Prof. Dr. Tunçtürk, "Geçen yil ilkini düzenledigimiz ’Gezi ve Fotograf Günleri’nin bu yil ikincisini düzenliyoruz. Geçen sene bir haftayla sinirlandirmistik. Bu yil ise 20 günlük bir periyot halinde gezi ve fotograf günlerini düzenliyoruz. Bölge halkimizi, bölgemize gelen turistleri, bütün Van halkini ve çiftçileri bahçemizde yetistirilen bu renk cümbüsünü görmeye davet ediyoruz. Bu 20 gün süresince buraya gelen halkimiza bitki yetistiriciligiyle ilgili bilgilendirme yapiyoruz. Diger taraftan bitkilerden yaptigimiz farkli farkli çaylardan ikram ediyoruz. Özellikle yeni evli çiftleri, Isparta Kuyucak’a gitmeden burada lavanta bahçemizde fotograf çekmeleri için davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA