Kirklareli Koordinasyon Kurulu Toplantisinda Kamu Yatirimlari Görüsüldü

Kirklareli Il Koordinasyon Kurulu 2023 yili üçüncü dönem toplantisi Vali Birol Ekici baskanliginda gerçeklesti.

Kirklareli Koordinasyon Kurulu Toplantisinda Kamu Yatirimlari Görüsüldü
Kirklareli Özel Idaresi Cazibe Merkezi salonunda yapilan toplantiya, vali yardimcilari, kaymakamlar, bölge müdürleri, belediye baskanlari, il müdürleri, ilgili kamu kurum ve sivil toplum kurulus temsilcileri katildi.

Toplantida Kirklareli’nde 2023 yilinda yürütülen kamu yatirimlari degerlendirildi.

Valimiz Birol Ekici yaptigi açilis konusmasinda, 2023 yilinda il genelinde 27 kamu kurum ve kurulusu tarafindan 479 proje uygulanmakta oldugunu söyledi.

Ekici, "Bu projelerin toplam tutari 18 milyar 24 milyon lira, 2023 yili programi 3 milyar 423 milyon liradir. Dönem sonu itibariyle 1 milyar 408 milyon lira harcama yapilmis, yüzde 41 gerçeklesme saglanmis, 158 proje bitirilmistir. Belediyeler tarafindan da toplam 32 milyon 599 bin liralik yatirim yapilmistir" dedi.

En fazla yatirimin ulasima yapildigini vurgulayan Ekici, sagliktan, egitime her alanda tüm yatirimlarin artarak devam edecegini, yatirimlara paralel olarak ilimizin ekonomi ve istihdamina yönelik OSB genisleme çalismalari ile sanayilesme hamlesinde de önemli bir ivme kazandiklarini belirtti.

Kamu kuruluslarinin yatirimlarinin izlenmesini, çalismalarinin koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatirimlarin daha etkin bir sekilde yürütülmesini saglamak amaciyla gerçeklestirilen toplantida, kamu kurum ve kuruluslari 2023 yili ile ilgili tamamlanan ve devam eden projeleriyle ilgili sunumlarini gerçeklestirildi.

Ardindan 2024 yilinda yapilmasi planlanan yatirim teklifleri görüsüldü.

Sunum ve degerlendirmelerin ardindan, karsilikli görüs alisverisinde bulunuldu. Toplanti talep ve önerilerin sunulmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA