Istanbul'da Kiralik Ev Arayan Çift Açiklamasi 'Engelli Oldugumuzu Duyunca Bize Ev Vermek Istemiyorlar'

Arnavutköy’de yasayan ve kiralik ev arayan Tezcan çifti, 10 yildir kirada oturduklari daireden çikartilmak istenince ilanlardaki numaralari aradiklarinda ve engelli olduklarini belirttiklerinde kendilerine ev verilmedigini iddia etti. Engelli olmalari nedeniyle kiralik ev bulamadiklarini söyleyen çift “Herkes engelli adayi, ev sahipleri vicdanli olsun” dedi.

Istanbul'da Kiralik Ev Arayan Çift Açiklamasi 'Engelli Oldugumuzu Duyunca Bize Ev Vermek Istemiyorlar'


Arnavutköy ilçesi Terkos Mahallesi’nde yasayan Hatice Tezcan ve Refik Tezcan iddiaya göre 10 yildir kirada oturduklari dairelerinden çikartilmak istendi. Önce ev sahibinin yaptigi zammi kabul eden çift, birkaç ay sonra yapilmak istenen ikinci zammi reddedince ev sahibi iddiaya göre ailesinin evde oturacagi bahanesiyle evden çikmalarini talep etti. Evden çikartilmak istenilen çift, kendilerine taninan süre zarfinda kiralik ev ilanlarini arayarak irtibata geçti. Ilk telefon açildiginda olumlu sonuçlanan görüsmeler iddiaya göre çiftin engelli olduklarini belirtmesinin ardindan olumsuz karsilandi. Maaslarinin oldugunu ve kiralarini ödeyeceklerini belirten çift, ev sahiplerine çagrida bulundu.

“Depremde ne ev sahipleri de bizler gibi engelli oldular elinizi vicdaniniza koyun”

Yasadiklarini anlatan Hatice Tezcan, “Bizi ev sahibimiz istemedi çikmamizi söyledi.

Biz ev ariyoruz buluyoruz ama sonrasinda engelli oldugumuzu duyunca bize ev vermek istemiyorlar. Biz kiramizi ödeyecegiz sadece ev ariyoruz. Biz ilk aradigimizda olumlu karsiliyorlar engelli oldugumuzu duyunca reddediyorlar. Bu benim çok zoruma gidiyor. Biz kiramizi ödüyoruz kimseden yardim istemiyoruz. Bilmiyorum neden böyle yapiyorlar anlamiyorum. Bugün saglam olabilirsin ama yarin basina ne gelecek bilemezsin. Depremde engelli olan nice ev sahipleri oldu. Biz ev sahibine söyledik aradigimizi ama ne yapacagimizi bilmiyoruz. Herkes bizim için ev ariyor ama kimse vermiyor” ifadelerini kullandi.

“Telefonla görüsüyoruz engelli oldugumuzu söyleyince engelli istemediklerini söylüyorlar”

Refik Tezcan ise “Biz engelli oldugumuz için bize ev sahipleri ev vermiyor. Biz su an kiradayiz ev sahibimiz önce bir zam yapti kabul ettik, ikinci zammi kabul etmeyince kendi annesini getirecegini söyledi.

Biz baska evler aradik telefonla görüsüyoruz. Engelli oldugumuzu söyleyince engelli istemediklerini söylüyorlar. Biz ramazan ayindan beri ariyoruz ama bulamiyoruz. Ev sahiplerine mesajim biz engelliyiz ama Allah’tan gelen bir sey onlar da engelli olabilirler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA