IGA Istanbul Havalimani'nda 15 Temmuz Özel Sergisi Açildi

IGA Istanbul Havalimani’nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. yil dönümünde “Türkiye Yüzyilinin Kahramanlari” isimli 15 Temmuz temali fotograf sergisi açildi.

IGA Istanbul Havalimani'nda 15 Temmuz Özel Sergisi Açildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. yil dönümü tüm yurtta oldugu gibi, Istanbul Havalimani’nda da anilacak. Bu kapsamda havalimaninda bulunan dis hatlar terminali giden yolcu katinda 15 Temmuz’a dair fotograflarin yer aldigi “Türkiye Yüzyilinin Kahramanlari” sergisi açildi. Açilis törenine IGA Istanbul Havalimani CEO’su Kadri Samsunlu, 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç ve IGA çalisanlari katildi.

Sergide, hayatini kaybeden sehitlerin anisina 252 adet 15 Temmuz logolu anit çubugu ve fotograflar yer aldi.

Serginin açilis töreninde konusan IGA Istanbul Havalimani CEO’su Kadri Samsunlu, “Burada bizim amacimiz esasinda tek. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak. Bize fikir veren 15 Temmuz Dernegi’ne de tesekkür ediyorum. Sikintili, sorunlu ve sonunun ne zaman gelecegini bilmeyecegimiz belirsizlik dönemine girecektik. Allah’imiza sükrediyoruz Cumhurbaskanimizin liderliginde ülke olarak o geceyi astik ve bugün çok daha güçlü bir umutla önümüze bakiyoruz. Sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle aniyorum" diye konustu.



“Sehitlerimizin hiçbirisi kisisel bir beklenti için sokaklara ve meydanlara çikmadilar”

Törende söz alan 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç ise, “Sehitlerimizin hiçbirisi kisisel bir beklenti için sokaklara ve meydanlara çikmadilar, tanklarin önüne yatmadilar. Kendilerine uzatilan silahlarin önüne gögüslerini açmadilar. Ülkemiz özgür ve bagimsiz olsun, bizden sonraki nesiller ve kusaklar bu topraklarda özgürce yasasinlar, gerekirse biz canimizi seve seve veririz anlayisiyla sokaklara çiktilar” diye konustu.

Konusmalarinin ardindan Ismail Hakki Turunç, Kadri Samsunlu ve beraberindekiler sergi alanini gezerek hatira fotografi çektirdi. Serginin 20 Temmuz Persembe gününe kadar ziyaret edilebilecegi ögrenildi.

Istanbul Havalimani Kulesi 15 Temmuz’da Türk bayragi renklerine bürünecek

Öte yandan Türk milletinin 15 Temmuz zaferinin 7. yilindaki anma etkinlikleri kapsaminda IGA Istanbul Havalimani Hava Trafik Kontrol Kulesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kirmizi-beyaz isiklandirma ile aydinlatilarak Türk bayragi renklerine bürünecek.
Kaynak: İHA