EBYÜ Dis Hekimligi Fakültesi Ilk Mezunlarini Vermenin Heyecani Yasadi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Dis Hekimligi Fakültesi ilk mezunlarini verdi.

EBYÜ Dis Hekimligi Fakültesi Ilk Mezunlarini Vermenin Heyecani Yasadi
Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen Dis Hekimligi Fakültesi mezuniyet törenine Erzincan Cumhuriyet Bassavci Vekili Irfan Alper, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilar Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci ve Prof. Dr. Adem Basibüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihat Özgenel, Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, fakülte dekanlari, bashekimler ve ögrenciler ile aileleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan müzik dinletisi ile baslayan programda ilk olarak fakülte birincisi Dis Hekimi Berfe Siltelioglu konusmasini yapti. Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesinin ilk mezunlari olmaktan duydugu mutlulugu belirten Siltelioglu, asrin felaketinde hayatini kaybeden vatandaslari andi ve Dis Hekimligi Fakültesinin kurulmasinda ve gelismesinde emegi geçen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akin Levent’e tesekkürlerini iletti.

5 yillik egitim sürecinde kendilerine her türlü imkâni saglayan hocalarina sükranlarini sunan Siltelioglu, ailelere ve ögrenci arkadaslarina tesekkürlerini sunarak konusmasini sonlandirdi. Daha sonra konusmasini yapmak üzere sahneye gelen Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ertunç Dayi, “Ilk mezunlarimizi vermenin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Bizlerde en az sizler kadar heyecanli ve mutluyuz” dedi.

Dekan Dayi, Dis Hekimligi Fakültesinin kurulmasindan bugüne kadar geçen sürede her an yanimizda olan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Akin Levent’e tesekkürlerini iletti. Daha sonra ögrencilere seslenen Dekan Dayi “ Bir saglik neferi olmak, insanlarin yasamina dokunarak onlarin mutluluguna katki saglamak her takdirin üzerindedir. Bu kutsal görevinizin ne denli önemli oldugunu unutmadan her zaman motivasyonunuzu diri tutun” dedi.

Dis Hekimligi Fakültesinin ilk mezunlarini ve aileleri tebrik eden Dekan Dayi, ögrencilere bundan sonraki meslek hayatlarinda basarilar diledi.

Konusmasini yapmak üzere kürsüye çikan Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Dis Hekimligi Fakültesinin ilk mezunlarini vermesinin büyük bir mutluluk kaynagi oldugunu ifade etti.

Rektör Levent, “5 yillik bir egitim sürecinin meyvelerini almaktan dolayi gurur duyuyorum. Fakülteye gerçeklestirdigim ziyaretler esnasinda hocalarimizin ve ögrencilerimizin sarf ettigi çabaya her defasinda sahit olarak büyük bir mutluluk yasadim” dedi.

Rektör Levent daha sonra ögrencileri ve ailelerini tebrik etti. Son olarak ögrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Akin Levent, “Mesleginizin sizlere kattigi degeri sadece hekimlik yaparak degil ayni zamanda akademi camiasi basta olmak üzere diger alanlarda da yasatmanizi istiyorum. Unutmayalim ki Cumhuriyetimizin ilk Disisleri Bakanlarindan olan Tevfik Rüstü Aras’ta bir hekim olarak çok degerli hizmetlerde bulunmustur” seklinde konusarak konusmasini sonlandirdi.

Fakülte birincisi Berfe Siltelioglu’na plaketini takdim etmek üzere tekrar sahneye gelen Rektör Levent, ögrencinin ailesini de sahneye davet ederek beraber fotograf çekildi. Ögrencilere basari belgeleri protokol üyeleri tarafindan verildikten sonra Yemin Töreni düzenlendi.

Dis Hekimligi Fakültesi Mezuniyet Töreni kep atma ile sona erdi.
Kaynak: İHA