Doganin El Degmemis Mirasi 'Yerköprü Selalesi' Ziyaretçilerini Agirliyor

İçel’in Mut ilçesindeki Yerköprü Selalesi, zengin bitki örtüsü, kulaga müzik gibi gelen kus civiltilari ve vadiye kattigi essiz görüntüsüyle dikkat çekerken havalarin isinmasi ile ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Doganin El Degmemis Mirasi 'Yerköprü Selalesi' Ziyaretçilerini Agirliyor
Ilçeye bagli Evren Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan Mut Yerköprü Selalesi Göksu Nehri’ni besleyen Ermenek Çayi’nin uzun yillardir topraktaki asindirma etkisi sonucu dogal olarak olusarak 30 metre yükseklikten akiyor. Zengin bitki örtüsü, masmavi suyu ve agaçlarinin arasindan gelen kus sesleriyle ziyaretçilerini her yil oldugu gibi bu senede havalarin isinmayi ile agirlamaya baslayan selale görüntüsüyle yerli ve yabanci turistlerin yani sira fotograf tutkunlarinin da ilgisini çekiyor. Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügünce tabiat aniti olarak tescillenen Yerköprü Selalesi, tatilini dogayla iç içe geçirmek isteyenlere vadiden akan suyuyla etkileyici bir görüntü sunuyor.

"Bütün Türkiye’yi burayi gezmeyi davet ediyoruz"

Mut Belediye Baskani Volkan Seker, Doga Koruma ve Milli Parklar tarafindan sahanin büyük bir bölümünün 1. derece sit alani olarak tescillendigini belirterek, selalenin incirden, nar agacina kadar çok zengin bir tabiat örtüsünün içerisinde oldugunu ifade etti.

Baskan Seker, “Yer köprü Mut için, İçel için ve Türkiye için en önemli kaynaklardan birisi insan dogayla alakali güzel bir ortam görmek istiyorsa mutlaka yer köprüyü gezmesi lazimdir. Insanlarin çok rahat gezip dolasip ve dogayla iç içe harika bir selale, gezip görebilecegi bir yer. Bunun için Mut’un sansli oldugunu düsünüyorum ve sadece İçel degil bütün Türkiye’yi burayi gezmeyi davet ediyoruz” dedi.



Ziyarete gelenler hayran kaliyor

Selaleye ailesiyle birlikte gezmeye geldigini belirten Aybüke Küçük “Selaleyi muhtesem bulduk. Türkiye’nin birçok yerine gittim, gezdim. Ailem ili birlikte buraya geldik. Burasi gerçekten muhtesemmis. Bu selaleye gelen insanlarin pisman olmayacagi, harika bir yer. Ülkemizde turizm ve dogal güzellik açisindan kaçirilmamasi gereken yerlerden biri” seklide konustu.

Bölgeyi gezmeye gelenlerden Canan Özer ise “Selalenin güzelliklerini arkadaslarimizdan ve çevremizden duyduk. Buraya planli bir sekilde geldik. Izmir’den buraya sirf bu selaleyi görmek için geldik. Geldigimize hiç pisman olmadik. Herkesin burayi gelip görmesini tavsiye ediyorum. Buranin inanilmaz bir doga güzelligi var. Türkiye’nin böyle güzelliklerini görmek insana gurur veriyor, hem de ne kadar güzel bir ülkede yasadigimizin kanitlarindan. Herkese buraya gelip bu güzelligi görmelerini cani gönülden tavsiye ederim. Ayni zamanda burada inanilmaz bir kanyon var. Selaleye gelirken ormanin içerisinde muhtesem bir yürüyüs yolu var. Burasi stresten kurtulmanin güzel bir yeri” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA