Diyarbakir'da Sporculara Fitness Vurgunu

Diyarbakir’da yaklasik 5 yildir faaliyet gösteren TNT Fitness spor salonunun isletmecisinin yaklasik bin 500 üyenin bulundugu spor salonundaki fitness malzemelerini gece tirlara yükleyip kaçtigi iddia edildi.

Diyarbakir'da Sporculara Fitness Vurgunu
Olay, Kayapinar ilçesi Diclekent Mahallesi’ndeki TNT Fitness salonunda yasandi. Ilçede faaliyet gösteren salon isletmecisinin mekan sözlesmesinin bitmesiyle üyelerinden habersiz dün gece salondaki spor malzemelerini alip kaçtigi öne sürüldü. Sabah spor için salona gittiklerinde dolandirildiklarini fark eden üyeler, neye ugradiklarini sasirdi. Mülk sahibi ise sabah olay yerine gittiginde malzemelerin spor salonundan arka duvarin kirilmasiyla çikarildigini gördü.

1 buçuk ay önce spor salonunda kardesiyle beraber üyeligini baslatan 27 yasindaki Murat Kolakan, sabah spor yapmak için gittigi salonda hiçbir malzemenin olmadigini görünce dolandirildiklarini anladiklarini söyledi.

Salon isletmecisinin Suriye uyruklu Hasan Bozkurt oldugunu söyleyen Kolakan, Bozkurt’u aradiklarini ancak telefonlarina cevap vermedigini ileri sürdü.

“Suriyeli bizi kandirdi"

Kolakan, “1 buçuk ay önce spor salonuna kayit oldum. Küçük kardesimle 6 bin TL’ye 3 aylik paket açtik. Son dönemlerde spor salonunun isletmecisinin tavirlari biraz degisikti. 2 gün önce de birkaç yabanci sahisla spor salonunun önünde oturuyordu. Dün aksam saat 22.00 gibi spordan çiktik, sabah geldigimizde spor aletlerinin hiçbirini görmedik. Sabah anladik ki isletmeci malzemelerin hepsini götürmüs. Isletmecinin Suriyeli oldugunu ögrendigim gibi direkt geldim. Son zamanlarda zaten bayagi Suriyeli spor salonuna da geliyordu. Yani bir Suriye uyruklu sahis burada bin 500 sahsi kandirdi. Gerçekten adama helal olsun” dedi.

Fitness salonuna üyelerin yillik yaklasik 7 bin TL ödeme yaptiklarini ifade eden Kolakan, sikayetçi olacaklarini dile getirerek, sunlari kaydetti:

“Salonun yillik ücreti kisi basi ortalama 7 bin TL civaridir. Zaman ne kadar fazlalasirsa fiyat daha da düsüyor. Böylelikle insanlar yillik ücrete yöneliyor. Son dönemlerde zaten çogu kisi yüksek zamanli üyeligini olusturmus. Üyeligi olan bütün sporcularin bakiyesi var. Bakiye sistemindeki kuruslari da herkesten aldiktan sonra kimsede para birakmayip kaçip gitti. Bir gecede arka duvari yikmis, bütün esyalari oradan çikarip kaçmis. Suriyeli arkadasimizi tebrik ediyoruz, helal olsun kendisine. Sahistan arkadaslarla toplanip sikayetçi olacagiz. Hiç bilmiyordum bir gün Suriyeli bir sahis tarafindan dolandirilacagimi. Spor salonunu isleten sahis Hasan Bozkurt adinda Suriyeli biriydi. Kendisi burada vatandaslik almisti. Ayni zamanda yarismalara giren birisiydi. Tipinde herhangi yanlis yapacak bir ifade de yoktu. Kuzenim salon çalisanlarini aradiginda kendisini ikna etmek istemisler. Ilk önce ‘spor salonuna esyalari getirecegiz’ falan demisler. Fakli bir aramada ‘Mekan sahibiyle kavga ettik’ demisler. Yani bu bilinçli yapilan bir vurgundur” diye konustu.

Üyelerden biri de sabah saatlerinde Bozkurt’u aradiginda “Para iadesi yapacagiz” yanitini aldiklarini belirtti.

Üyeler aramadan sonra Bozkurt’un telefonlara hiçbir sekilde cevap vermedigini söyledi.

Kaynak: İHA