Darbeye Direnmek Için Cami Cemaatini Toplayan Kahraman Imam 15 Temmuz'u Anlatti

Ankara’da 15 Temmuz hain darbe girisiminde cami cemaatiyle Akinci Hava Üssü’ne giden ve kursunlarin hedefi olarak yaralanan imam Erdal Bükecik, o gece yasananlari anlatti.

Darbeye Direnmek Için Cami Cemaatini Toplayan Kahraman Imam 15 Temmuz'u Anlatti
Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimi gecesinde yurdun dört bir tarafinda selalar okundu. O gece Kahramankazan Keresteciler Camii’nde sela okuyan cami imami Erdal Bükecik, okudugu selalarin ardindan cemaatle telefonda haberleserek Akinci Hava Üssü’ne gitti. Yillardir camide beraber saf tutan cemaat, bu sefer hainlere karsi dimdik durarak kol kola girdi. Cami cemaati Akinci Üssü’ndeki askerleri vazgeçirmek için çabalarken, hainler kursunla karsilik verdi. O gece cemaati toplayarak kahramanlik öyküsü yazan 15 Temmuz gazisi imam Erdal Bükecik, yasadiklarini IHA muhabirine anlatti.

15 Temmuz gecesinde cemaatiyle yatsi namazini kilmaya hazirlanirken abdest aldigi sirada üzerlerinden iki uçak geçtigini ifade eden Bükecik, “Bunun normal olmadigini düsündüm. Yatsi namazini kilip eve gittik. Internete baktigimizda bir kalkisma oldugunu ögrendik. Bize müftülükten darbe oldugu, sela okumamiz gerektigi hakkinda mesaj geldi. Sela verdik ve 15 dakika sonra kalkan uçaklarin Akinci Üssü’nden kalktigi, Akinci Üssü’ne gidilmesi konusunda bize bir mesaj geldi. Anons yaptik ve cemaati topladik. Cemaatle beraber Akinci Üssü’ne gittik. Nizamiye kapisinin gerisinde düz bir yere arabalari biraktik. Oraya Kahramankazan halki da geldi. Hep beraber nizamiye kapisina yürüdük” diye konustu.

Bükecik, internetten Meclisin bombalandigini ögrenen cami cemaatinin darbeci askerlere karsi daha da kenetlenerek nizamiye kapisina yürüdügünü anlatti. Havaya ates açildigini ve helikopterle üzerlerinden geçildigini kaydeden Bükecik, hainlere karsi ‘Ne mutlu Türk’üm diyebilene’ sloganlari attiklarini belirterek, “Bu esnada silah sesi duyuldu. Önümüzdeki sira yere çöktü. Onlar yere çökünce havaya degil bize dogru ates edildigini anladik. Daha sonra elimde bir yanma oldu. Baktim elime elim kan, kursun yedigimi o esnada anladim. Bacagimda yanma oldu, pantolonuma baktim kan vardi. Bacagimdan da vuruldugumu anladim. Yaralanmayan kardeslerimiz bizi Kahramankazan Devlet Hastanesine götürdü” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA