Batman'da Bir Müteahhidin 16 Daireyi 39 Kisiye Sattigi Iddiasi

Batman’da bir müteahhidin 16 dairelik binayi toplamda 39 kisiye satarak ev sahibi olmak isteyen vatandaslari dolandirdigi öne sürüldü.

Batman'da Bir Müteahhidin 16 Daireyi 39 Kisiye Sattigi Iddiasi
Yaklasik 2 yildir Batman’da faaliyet gösteren bir müteahhit, iddiaya göre, yapacagi dairelerin parasini alip, birçok daireyi de birden fazla kisiye satarak kayiplara karisti. Hilal Mahallesi’nde insa halinde olan dairelerin bazilarinin sadece temellerinin atildigi, bazilarinin ise dis cephelerinin bittigi görüldü.

12’nci ayda evlerini teslim almayi bekleyen müsteriler, müteahhitten haber alamayinca durumu arastirmaya basladi.

Kendileri gibi o bölgeden ev satin alanlara ulasarak aralarinda sosyal medya üzerinden grup kuran magdur vatandaslar, birbirlerine attiklari sözlesmelerin ardindan gerçegin ortaya çikmasiyla soku yasadi.

20 yillik emeginin bosa gittigini belirten Ridvan Sezgin, “10 ay önce çocuklarim için Ensar Demir adli müteahhitten daire almistim. 20 yillik emegim bosa gitti. Bir daireyi alabilmek için 20 yillik emegimizi çöpe attik. Bir daireyi 2-3 kisiye satmis. Benim çocuklarim hasta ve engellidir. 2-3 aydir bizi oyalayip pesinden dolastiriyor. Su anda da ortaliklarda yok. En önemlisi benim çocuklarimin rizkini çalmis. Sirf çocuklarima ev alabilmek için borç yaptim. Ben bankadan kredi çektim, altin borç yaptim, esten dosttan dolar borç yaptim. Bu paralarin hepsi borçtur ve borcum yerindedir ama ortada daire yok. Çünkü benim dairemi 3 kisiye satmis. Bütün malimizi mülkümüzü bu daireye koymusuz. Benim çocuklarim hastadir ve engellidir. Onlarin tedavi paralarini bile dairenin içine koymusum. Yaklasik 250 bin TL borç yapmisim o para da ortalikta yok. Bütün arkadaslarim da magdurdur. Bunlar için yetkililerden bir ses ve destek bekliyorum” dedi.



“Dairemi ve arabami satarak bütün parami ona verdim”

Tanistigi müteahhide evini, arabasini satarak bütün parasini verdigini ileri süren Resit Bazma ise "Ben yaklasik 8-9 ay önce küçük ve dar oldugu için kendi evimi sattim. Ensar Demir ile tanistim. Ensar Demir ile ’4-5 ay içinde dairen hazir olacak’ gibi konusmalar geçti aramizda. Ben de ona güvenerek ve inanarak dairemi ve arabami satarak bütün parami ona verdim. Sonradan biz ögrendik ki Ensar Demir bu tapulari baskalarina vermis. Bizim elimizde senetlerimiz ve sözlesmelerimiz var. Bu daireyi hem bana hem birkaç arkadasima daha satmis. Yani su anda mevcut dairemin tapulu bir sahibi var, ben ve baska bir arkadasimiz ise tapusuz sahibiyiz. Devletimize ve yetkililerimize sesleniyoruz, Ensar Demir’den sikayetçiyiz. Ensar Demir’e ulasip bu sorunumuzu çözmeleri konusunda ricada bulunuyoruz. Su anda 16 tane alici olacagina 23 tane tapusuz alici var ortada" diye konustu.



“Sözlesmelerim var ama adam ortalikta yok”

Daire alacagi için altinlarini bozdurup birikmis bütün parasini müteahhide verdigini iddia eden Aziz Zengin de sunlari söyledi:

"Bir müteahhit ile tanistim. Insaata geldigimizde kendisi ’burasidir’ diyerek agzi çok güzel laf yapti. Bu daireyi bana satti. ’Bu daire bitirilecek ve anahtar teslimi yapilacak’ dedi.

Ödemenin yarisi önceden yarisi da anahtar teslimi sirasinda olacakti. Ben de gittim hanima söyledim. Kendisine daire alacagimizi söyleyip altinlarimizi bozdurduk. Biraz birikmisimiz vardi onu da verdik. Simdi ne adam ortada ne de kimse gelip gidiyor. Sadece sunu istiyoruz, bir yetkili araya girsin veya derdimize bir çare bulsun. Adam da ortalikta yok. Artik ne yapacagimizi bilmiyoruz. Yani adam bu evi bana satti, elimde kaseli dekontlarim ve sözlesmelerim var ama adam ortalikta yok."
Kaynak: İHA